Hindistanlı bakan: Çin’le aramız kırılgan ve tehlikeli

Hindistanlı bakan: Çin’le aramız kırılgan ve tehlikeli

Himalaya bölgesinde komşu olan Çin ve Hindistan arasındaki durumu değerlendiren Hindistan Dışişleri Bakanı, ikili ilişkilerin kırılgan ve tehlikeli olduğunu ve bazı bölgelerde askeri güçlerin birbirine çok yakın konuşlandırıldığını söyledi.

Son olarak 2020'nin ortalarında bölgede iki taraf arasında çıkan sıcak çatışmada en az 24 asker ölmüş, ancak diplomatik ve askeri görüşmelerle durum sakinleşmişti. İkili ilişkilerdeki son durum hakkında bilgi veren Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar, ülkesinin Ladakh bölgesinde Hindistan ile Çin arasındaki durumun kırılgan ve tehlikeli olduğunu belirtirken, bazı bölgelerde askeri kuvvetlerin birbirine çok yakın konuşlandırıldığını aktardı.

‘ÇÖZÜLENE KADAR NORMALE DÖNMEZ’

India Today’e konuşan Jaishankar, "Bana göre durum hala çok kırılgan çünkü konuşlandırmalarımızın çok yakın olduğu ve askeri değerlendirme açısından oldukça tehlikeli olduğu yerler var" dedi ve Hindistan-Çin ilişkilerinin, Çinli meslektaşı ile 2020'de vardığı prensip anlaşmasına uygun olarak sınır anlaşmazlığı çözülene kadar normale dönemeyeceğini söyledi.

Jaishankar, her iki taraftan güçlerin birçok bölgeden çekilmesine rağmen, çözülmemiş noktalar üzerinde görüşmelerin sürdüğünü belirtirken, "Barış ve sükuneti bozamayacağımızı, anlaşmayı ihlal edemeyeceğimizi ve ilişkinin geri kalanının sanki hiçbir şey olmamış gibi devam etmesini isteyemeyeceğimizi Çinlilere açıkça belirttik. Bu savunulabilir bir şey değil" ifadelerini ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN