Hollanda Başbakanı Mark Rutte: Hepimiz biraz daha fakirleşeceğiz

Hollanda Başbakanı Mark Rutte: Hepimiz biraz daha fakirleşeceğiz

Rusya'nın Ukrayna'ya olan işgali devam ederken Hollanda Başbakanı Mark Rutte, artan enflasyon rakamlarının endişe verici olduğunu belirtti. Rutte, "İlerleyen zamanlarda hepimiz biraz fakirleşeceğiz." dedi.

Rusya'nın Ukrayna'ya olan işgali 38. günde de devam ediyor. Savaşın neden olduğu enerji fiyatlarındaki artış ve artan enflasyon tüm dünyayı etkiliyor. Hollanda Başbakanı Mark Rutte, yaptığı açıklamada artan enflasyon rakamlarının endişe verici olduğunu belirtti. "İlerleyen zamanlarda hepimiz biraz fakirleşeceğiz." diyen Rutte, "Etkilerini bu yıl hepimiz toplu olarak hissedeceğiz" ifadelerini kullandı.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası basın toplantısı düzenledi.

Rutte, ülkede herkesin ilerleyen zamanda biraz daha fakirleşeceğini söyledi.

HEPİMİZ BİRAZ DAHA FAKİRLEŞECEĞİZ

Mart ayı enflasyon rakamının 11,9'a yükselmesinin 'endişe verici' olduğunu belirten Rutte, 'Müthiş yüksek bir enflasyonla karşı karşıyayız. Tabii bu birçok kişiyi etkiliyor. İlerleyen zamanda hepimiz biraz daha fakirleşeceğiz. Bu gerçekten olacak. Bu konuda net olmalıyız.' dedi.

BUNU HEP BİRLİKTE HİSSEDECEĞİZ

Rutte, Rusya-Ukrayna savaşının enerji fiyatlarına etkisini bu yıl herkesin ciddi şekilde hissedeceğine dikkati çekerek 'Enflasyon o kadar korkunç yüksek ve enerji fiyatları o kadar hızlı yükseliyor ki Hollanda'ya verilecek en dürüst mesajım, hükûmetin bunların hepsini çözemeyeceğidir. Etkilerini bu yıl hepimiz toplu olarak hissedeceğiz. Gerçekten hep birlikte hissedeceğiz. Hepimizin cüzdanlarımızı akıllıca kullanması gerekiyor.' ifadesini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN