İngiltere'deki Kovid-19 soruşturmasında çarpıcı gelişme: Sunak 'Bırakın insanlar ölsün' demiş

İngiltere'deki Kovid-19 soruşturmasında çarpıcı gelişme: Sunak 'Bırakın insanlar ölsün' demiş

İngiliz hükümetinin pandemi ile mücadele politikasını inceleyen ve 2026'ya kadar sürecek bir soruşturma kapsamında ulaşılan bilgilerde, dönemin maliye bakanı olan Başbakan Sunak'ın Kovid-19 salgını sırasında hükümetin ikinci bir ulusal tecrit uygulamak yerine 'insanların ölmesine izin vermesi' gerektiğini söylediği belirtildi.

İngiltere'de sürdürülen Kovid-19 soruşturması hükümetin ekonomiyi büyük ölçüde durduran ve İngiltere'de 220 binden fazla insanın ölümüne neden olan koronavirüs salgınına verdiği tepkiyi inceliyor. Soruşturmanın 2026 yazına kadar sürmesi bekleniyor. Kovid-19 pandemisi sırasında dönemin Maliye Bakanı olan Başbakan Rishi Sunak'ın 'bırakın insanlar ölsün' dediği ortaya çıktı.

Soruşturma kapsamında ulaşılan bilgilerde, Başbakan Sunak'ın Covid-19 salgını sırasında hükümetin ikinci bir ulusal tecrit uygulamak yerine 'insanların ölmesine izin vermesi' gerektiğini söylediği belirtildi. Pandemi sırasında hükümetin bilimsel başdanışmanlığını yapan Patrick Vallance'ın 25 Ekim 2020'de günlüğüne aldığı notlara ulaşan soruşturma heyeti, dönemin Başbakanı Boris Johnson ve Sunak'ın katıldığı bir toplantının çarpıcı detaylarını kamuoyu ile paylaştı.

1-012.jpgİngiltere Başbakanı Rishi Sunak

'TAM BİR LİDERLİK EKSİKLİĞİ VAR'

Günlükte Johnson'ın pandemi sırasındaki en kıdemli danışmanı olan Dominic Cummings'in toplantıda duyduğunu söylediği ve Vallance'a aktardığı bilgiler yer alıyor. Vallance'ın günlüğünde Cummings'in kendisine "Rishi insanların ölmesine izin vermenin sorun olmadığını düşünüyor. Tüm bunlar tam bir liderlik eksikliği gibi görünüyor" cümlelerini sarf ettiği görülüyor.

Soruşturma, hükümetin ekonominin büyük bölümünü sekteye uğratan ve İngiltere'de 220 binden fazla insanın ölümüne neden olan koronavirüs salgınına verdiği tepkiyi inceliyor. Soruşturmanın 2026 yazına kadar sürmesi bekleniyor.

Soruşturma daha önce de 2020 yazında bar ve restoranlarda yemek yemeyi sübvanse eden ancak sağlık uzmanları tarafından virüsü yaydığı gerekçesiyle eleştirilen "Eat Out to Help out" politikası nedeniyle bir hükümet bilimsel danışmanı tarafından Sunak'a "Dr. Ölüm" adının verildiğini göstermişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN