İngiltere'den Kapalı Maraş tepkisi: Erdoğan'ın açıklamalarından derin endişe duyduk

İngiltere'den Kapalı Maraş tepkisi: Erdoğan'ın açıklamalarından derin endişe duyduk

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kapalı Maraş ile ilgili sözlerine bir tepki de İngiltere'den geldi. Dışişleri Bakanı Raab "Erdoğan'ın, Maraş'ın kapalı alanının yüzde 3,4'ünü oluşturan bir bölgenin yeniden açılması ve yeniden yerleşimine ilişkin yaptığı açıklamaları için derin endişe duymaktayız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kapalı Maraş açıklamalarına AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'den sonra İngiltere'den de tepki geldi.

Twitter'dan paylaşım yapan İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab "Birleşik Krallık, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Maraş'ın kapalı alanının yüzde 3,4'ünü oluşturan bir bölgenin yeniden açılması ve yeniden yerleşimine ilişkin yaptığı açıklamaları için derin endişe duymaktadır" ifadelerini kullandı.

"BU KONU GÜVENLİK KONSEYİ'NDE TARTIŞILACAK"

Raab açıklamalarına şöyle devam etti:

"Söz konusu açıklama , BM kararlarına ve Türkiye'yi Maraş'taki eylemlerini durdurmaya ve tersine çevirmeye çağıran 8 Ekim 2020 tarihli Güvenlik Konseyi kararına aykırıdır. Birleşik Krallık, Maraş meselesine ilişkin Güvenlik Konseyi kararlarını güçlü bir şekilde desteklemekte ve tüm tarafları bunlara uymaya çağırmaktadır. Bu konuyu diğer Güvenlik Konseyi üyeleriyle acil bir konu olarak tartışacak."

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Kıbrıs'ta temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kapalı Maraş'ın statüsü ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu:

"Maraş'ta hayat yeniden başlayacaktır. Mülkiyet haklarına riayet edilerek yürütülen bu çalışmalar ışığında artık Maraş'ta herkesin yararına olacak yeni bir dönemin kapıları açılacaktır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN