İran İsraille bağlantılı 4 kişiyi idam etti

İran İsraille bağlantılı 4 kişiyi idam etti

İran, İsrail istihbarat operasyonuyla bağlantılı olduğunu iddia ettiği dört kişiyi idam etti. İnfaz kararı verilen kişiler, İsrail'in Mossad teşkilatı tarafından emredilen bir bombalı saldırıyı planlamakla suçlanıyordu.

İran'da tepkilere rağmen idam kararları uygulanmaya devam ediliyor. İran, İsrail istihbarat operasyonuyla bağlantılı olduğunu iddia ettiği dört kişiyi idam etti.

İran devlet medyasına göre, dört kişi Yüksek Mahkeme'nin itirazları reddetmesinin ardından bugün infaz edildi. Dörtlü, İsrail'in Mossad teşkilatı tarafından emredilen bir bombalı saldırıyı planlamakla suçlanıyordu.

Al Jazeera'de yer alan habere göre idam edilen dört kişi İsfahan kentinde Savunma ve Silahlı Kuvvetler Lojistik Bakanlığı için ekipman üreten bir fabrikaya saldırmak üzere Irak'ın kuzeyindeki Kürt bölgesinden yasadışı yollardan İran'a girmekten suçlu bulundu. Operasyonun 2022 yazında yapılması planlanmıştı ancak İran istihbaratı tarafından önlenmişti.

İran yargısının internet sitesi Mizan Online'ın haberine göre, "Siyonist casus örgütüne bağlı bir grubun dört üyesinin idam cezası bu sabah infaz edildi" ifadesi kullanıldı.

İran ve İsrail'in düşmanlıkları uzun süredir devam ediyor. Şu anda İran'ın nükleer programı konusunda bir anlaşmazlık içerisindeler. İsrail, İran'ı savaştığı Hamas ve Hizbullah gibi silahlı grupları desteklemekle suçluyor, İran ise İsrail'in çok sayıda İranlı yetkili ve bilim adamını öldürdüğünü söylüyor. Tel Aviv bu suçlamalar hakkında henüz açıklamada bulunmadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN