İran'da idama mahkum edilen eylemcinin cezası durduruldu

İran'da idama mahkum edilen eylemcinin cezası durduruldu

İran'da 3 aydır devam eden rejim karşıtı eylemlere katıldığı gerekçesiyle idam cezası verilen 23 yaşındaki Mahan Sadrat'ın infazı ertelendi.

İran'daki gösterilerle ilgili olarak 'kamu güvenliğine karşı suç işlemek kastıyla eylemde bulunmak' suçlamasıyla idama mahkum edilen Mahan Sadrat'ın cezasının askıya alındığı bildirildi.

mahan-sadrat-neden-idam-cezasi-aldi.jpeg

Sadrat'tan davacı olan ancak daha sonra şikayetini geri çeken Muhammed Rıza Kanbertaleb, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla konuya dair bilgi verdi.

Kanbertaleb, Sadrat'ın ailesinin çabası ve kamuoyu baskısının sonuç verdiğini ve yargı makamlarının idam kararını askıya aldığını kaydetti.

Konuya dair resmi makamlardan henüz açıklama yapılmadı.

mahan-sadrat-kimdir-kac-yasinda-nereli.jpg

"BIÇAĞIN ELİNDE OLMADIĞINI DEFALARCA SÖYLEDİ"

Baba Kazım Sadrat, dün İran medyasına yaptığı açıklamada, "Mahan, mahkeme oturumunda defalarca bıçağın elinde olmadığını söyledi ama muharebe (İran Ceza Kanunu'nda idam talebiyle yargılanmayı gerektiren suç) cezası verdiler ve şimdi de davanın infaza gönderildiğini söylüyorlar" demişti.

Yargı Erki'ne bağlı Mizan Haber Ajansı, 15 Kasım 2022 günkü haberinde, kimliği açıklanmayan bir göstericinin Tahran Devrim Mahkemesi'nde görülen duruşmalar sonucunda 'bir kişiyi bıçakla yaralamak, kamu güvenliğine karşı suç işlemek kastıyla eylemde bulunmak ve başkasına ait bir motosikleti ateşe vermek' gibi suçlamalardan idama mahkum edildiğini duyurmuştu.

mahan-sadrat-idam-edildi-mi.jpg

REJİM KARŞITI GÖSTERİLER 3 AYDIR DEVAM EDİYOR

Daha sonra idama mahkum edilen göstericinin Sadrat olduğu açıklanmıştı.

Ülkede yaklaşık 3 aydır devam eden gösterilerle bağlantılı olarak şu ana kadar 11 kişi idama mahkum edilirken, 23 yaşındaki Muhsin Şikari adlı göstericinin cezası 8 Aralık 2022 Perşembe günü infaz edilmişti.

Gösterilerle ilgili idam kararlarına ülke içi ve dışından tepkiler yükselirken, Birleşmiş Milletler (BM), 9 Aralık 2022 Cuma, Şikari'nin idam edilmesini kınamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN