Spor kamuoyu şokta! Futbolcuyu idama götüren gerekçe 'Yok artık' dedirtti

Spor kamuoyu şokta! Futbolcuyu idama götüren gerekçe 'Yok artık' dedirtti

Şeriatla yönetilen İran'da rejim karşıtı protestolar devam ederken, futbolcu Amir Reza Nasr Azadani, eylemlere katıldığı gerekçesiyle idamla cezalandırıldı. 26 yaşındaki futbolcunun idam cezasının gerekçesi, dünya kamuoyunda şaşkınlıkla karşılandı.

İran 2. ligindeki İranjavan takımında forma giyen savunma oyuncusu Amir Reza Nasr Azadani, İsfahan'da güvenlik güçlerinden üç kişinin öldürüldüğü rejim karşıtı eylemlere katıldığı iddiasıyla eylül ayında tutuklandı.

iran-rejim-karsiti-eylemler.jpg

İran yerel basınında yer alan haberlerde ise; futbolcunun bir albayı ve Besic olarak bilinen gönüllü milis teşkilatının iki üyesini öldürmesi nedeniyle tutuklandı.

26 yaşındaki savunma oyuncusu 'isyan etmek, yasadışı çetelere üye olmak, güvenliği baltalamak için gizli anlaşma yapmak ve muharebeye yardım etmek' ile suçlandı.

iranda-idam-edilen-futbolcu.jpg

'ALLAH'A KARŞI SAVAŞ AÇMAK' SUÇUNDAN İDAM EDİLECEK

Mahkeme, Amir Reza Nasr Azadani'nin 'Allah'a karşı savaş açmak suçundan' idam edilmesine karar verdi.

İdam kararını 'şoke edici ve mide bulandırıcı' olarak nitel Uluslararası Futbolcular Birliği (FIFPRO) konuyla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Amir Nasr-Azadani'nin ülkesinde kadın hakları ve temel özgürlükler için kampanya yürütmesinin ardından idam edilme olasılığıyla karşı karşıya olduğu yönündeki haberlerden şoke olduğunu ve rahatsız olduğunu söyledi.

iranli-futbolcu-idam-fifpro-twitter.jpg

2022 FIFA Dünya Kupası'nda İran milli takımı oyuncuları da grup maçlarında milli marşı söylemeyerek rejimi protesto etmişti.

iran-milli-takimi-milli-marsi-soylemedi.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN