İskoçya’nın bağımsızlık referandumu kararı alma talebi reddedildi

İskoçya’nın bağımsızlık  referandumu kararı alma talebi reddedildi

İskoçya Bölgesel Hükümeti Başbakanı Nicola Sturgeon, bir sonraki genel seçimlerin “de facto bağımsızlık referandumu” olacağını bildirdi.

Birleşik Krallık Yüksek Mahkemesi, İskoçya yönetiminin, İngiltere parlamentosunun onayı olmadan ikinci kez bağımsızlık referandumuna gitme talebini oy birliğiyle reddetti.

Mahkemenin kararını okuyan Yargıç Lord Reed, İskoçya’ya öz yönetim hakkı veren Anayasal düzenlemeye göre İskoçya Parlamentosu’nun yetkilerinin sınırları olduğunu ve iki ülke arasındaki birliğin kaderine ilişkin konularda Londra’daki Birleşik Krallık Parlamentosu’na verilmiş olan yetkileri kullanamayacağına hükmetti.

İskoçya yönetiminin Başbakanı Nicola Sturgeon karardan sonra Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Hayal kırıklığına uğramış olsam da Yüksek Mahkeme kararına” saygılıyım. Mahkeme yasa yapmaz, sadece yorumlar. Ancak İskoçya’nın demokrasi talebi reddedilemeyecek” dedi. -

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN