İsrail Genel Kurmay Başkanı'ndan bir ülkeye daha tehdit: Çok şiddetli saldıracağız

İsrail Genel Kurmay Başkanı'ndan bir ülkeye daha tehdit: Çok şiddetli saldıracağız

Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Hizbullah'a karşı bir sonraki "harekatın" çok şiddetli bir saldırı şeklinde gerçekleşeceğini ve İsrail ordusunun tüm askeri kapasite ve yeteneklerini kullanacağını açıkladı. Halevi'nin açıklaması, İsrail ordusunun Lübnan'a "geniş çaplı" hava saldırısı düzenlemesinin ardından geldi.

Gazze'de çoluk çocuk demeden binlerce sivili katleden İsrail'den bölgedeki gerilimi daha tırmandıracak bir açıklama geldi. İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, ordunun gelecekte Lübnan'da faaliyet gösteren Hizbullah'a yönelik yapacağı harekatta tüm gücüyle şiddetli bir saldırı düzenleyeceğini açıkladı. Refah kentindeki hazırlıklar devam ederken, Halevi'nin bu açıklaması dikkat çekti.

İsrail'in kuzeyindeki yerel yetkililerle yapılan toplantıda, Lübnan sınırındaki güvenlik durumu ele alındı. Halevi, ordunun tüm kapasitesini kullanacağını ve Lübnan sınırında güvenliğin sağlanması için önemli adımlar atılacağını belirtti. Bu açıklamalar, İsrail'in Lübnan'a geniş çaplı hava saldırısı başlattığını duyurmasının ardından geldi.

İSRAİL ORDUSU TÜM KAPASİTESİNİ KULLANACAK

Halevi, İsrail'in kuzeyindeki belediye başkanları ve yerel yetkililerle görüşmesinde, Lübnan sınırındaki güvenlik durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Halevi, Hizbullah'a karşı bir sonraki "harekatın" çok şiddetli bir saldırı şeklinde gerçekleşeceğini ve İsrail ordusunun tüm askeri kapasite ve yeteneklerini kullanacağını kaydetti.

1.jpgİsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi

İsrail ordusunun Hizbullah'a yönelik saldırılarını her geçen gün yoğunlaştırdığını belirten Halevi, Lübnan sınırındaki güvenliğin tesisi için "katedilmesi gereken çok mesafe olduğunu" söyledi.

HİZBULLAH: YANITSIZ BIRAKMAYACAĞIZ

Hizbullah Hareketi Yürütme Konseyi Başkanı Haşim Safiyuddin de İsrail'in saldırılarına tepki göstererek, "Bu saldırının yanıtsız kalması mümkün değildir. Mutlaka bir tepki gelecektir ve bu tepki de gerekli ve uygun düzeyde olacaktır." dedi.

Safiyuddin, İsrail'in 2006 yılında Lübnan'a yönelik düzenlediği saldırılara atıfta bulunarak, "Düşman bu hedeflerin hiçbirine ulaşamayacaktır." dedi.

İsrail ordusu, Hizbullah'ın Safed kentine roket saldırısı düzenlemesinin ardından Lübnan'ın güneyindeki birçok beldeye hava saldırıları düzenlemişti. Saldırılarda bir anne ve 2 çocuğu ile 1 Hizbullah mensubu hayatını kaybetti.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bini çocuk, 8 bin 190'ı kadın olmak üzere 28 bin 340 Filistinli öldürüldü, 67 bin 984 kişi yaralandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN