İsveç: Erdoğan’ın, Kristersson'ın görüşme talebini kabul etmesi olumlu

İsveç: Erdoğan’ın, Kristersson'ın görüşme talebini kabul etmesi olumlu

İsveç Dışişleri Bakanı Billström, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İsveç’in yeni Başbakanı Kristersson’ın görüşme talebini kabul etmesinin "olumlu bir haber" olduğunu ifade ederek, "Üçlü muhtıranın, Türk parlamentosunun İsveç’in NATO üyeliğini onaylamasına yol açacağına inanıyoruz" dedi.

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de Finlandiyalı mevkidaşı Pekka Haavisto ile görüştü. İkili, görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.

Yeni İsveç hükümetinin önceliği NATO üyeliğine verdiğini söyleyen Bakan Billstrom, "Erdoğan’ın Başbakanımız Kristersson’ın görüşme talebini kabul etmesi olumlu bir haber" ifadelerini kullandı.

'BU İLERİYE GİDEN BİR YOL'

Billstrom, haziran ayında Madrid’de Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında imzalanan anlaşmaya değinerek, “Bu üçlü muhtıranın taraflarıyla yakın diyalog ve yakın istişarelerin ileriye giden yol olduğuna inanıyoruz. Her şeyin beklediğimiz gibi olacağına, yani Türk parlamentosunun (İsveç’in NATO üyeliğini) onaylamasına yol açacağına inanıyoruz" dedi.

Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto ise ülkesinin NATO üyelik hedefi sırasında "Türkiye ile düzenli temas halinde olduğunu" ve geçtiğimiz hafta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştüğü hatırlattı.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yaptığı açıklamada, "İsveç’in yeni başbakanı randevu talebinde bulundu. Arkadaşlarımıza ’Randevu verin, gelsin’ dedim. Ülkemizde kendisiyle bu konuları da görüşürüz" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN