Finlandiya heyeti Ankara'da

Finlandiya heyeti Ankara'da

Türkiye'nin PKK ve FETÖ terör örgütü üyelerinin iade talepleri ve imzalanan üçlü muhtıranın yol haritasının belirlenmesi için Ankara'ya gelen Finlandiya heyeti, Adalet Bakanlığı yetkilileriyle görüştü.

İsveç ile NATO'ya üyelik başvurusu yapan ve NATO Zirvesi'nin düzenlendiği İspanya'nın başkenti Madrid'de terör örgütlerine karşı Türkiye ile iş birliği taahhüdünde bulunarak üçlü muhtıraya imza atan Finlandiya, Ankara'ya heyet gönderdi.

Finlandiya Adalet Bakanlığı yetkilileri ile Türkiye Adalet Bakanlığı yetkilileri arasındaki görüşmede, Türk heyetine Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürü Kasım Çiçek başkanlık etti.

finlandiya-isvec-turkiye-gorusmesi.jpg

TÜRKİYE'NİN İADE TALEBİ GÖRÜŞÜLECEK

Geçen hafta Finlandiya heyetinin ülkedeki terör örgütü mensuplarının iadesi ile ilgili görüşmek için Ankara'ya geleceği açıklanmıştı.

İsveç ile NATO'ya üyelik başvurusu yapan Finlandiya ülkelerinde bulunan PKK ve FETÖ terör örgütü üyelerinin Türkiye'ye iadesini taahhüt etmişti.

Adalet Bakanlığı'nda gerçekleşecek görüşmelerde Türkiye'nin iade talebinin bir kez daha tekrarlanacağı ve teröristlerin eylemlerine ilişkin delil sunulacağı bildirilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN