Japonya'da görülen 'Lambda varyantı' Tokyo 2020 ile bağlantılı

Japonya'da görülen 'Lambda varyantı' Tokyo 2020 ile bağlantılı

İlk olarak Peru'da tespit edilen koronavirüs salgınının 'Lambda varyantı' bu kez Japonya'da görüldü. Japonya'da ilk kez tespit edilen Lambda varyantı vakasının, Tokyo Olimpiyatlarıyla bağlantılı olduğu ortaya çıktı.

Japonya'da ilk kez tespit edilen koronavirüsün (Kovid-19) "Lambda" varyantı vakası korkuttu. Ülkede "Lambda" varyantı vakasının izi araştırılırken 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları ile bağlantılı olduğu bildirildi.

Buna göre daha önce Peru'ya seyahat öyküsü bulunan bir kadının, 20 Temmuz'da Tokyo'daki Haneda Havalimanı'na indiği tespit edildi.

Tokyo 2020 Oyunları akreditasyon kartına sahip 30 yaşlarındaki kadının havalimanındaki testi pozitif sonuçlandı.

Salgın Hastalıkları Ulusal Enstitüsü (NIID) vaka izi araştırması sonrası kadının, Kovid-19'un "Lambda" varyantına yakalandığını belirledi.

NIID bu vakanın, ülkedeki ilk "Lambda" varyantı vakası olduğunu bildirdi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ilk olarak Peru'da görüldüğünü duyurduğu varyantı, haziranda "izlenmesi gereken varyant" olarak kategorize etmişti.

Laboratuvar çalışmaları, Lambda varyantının aşıların ürettiği antikorlara dirençli olduğunu ortaya koymuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN