Kadirov'dan dikkat çeken Mariupol iddiası

Kadirov'dan dikkat çeken Mariupol iddiası

Rusya'nın Ukrayna'ya olan işgali 58. günde de devam ediyor. Ukrayna'ya karşı Rusya'nın yanında duran Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov'dan dikkat çeken bir paylaşım geldi. Kadirov, öğle saatlerinde Mariupol kentinin Rusya'nın elinde olacağını iddia etti.

Rusya'nın Ukrayna'ya olan işgalinin ardından ilk gününden beri Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e destek veren Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov'dan dikkat çeken bir Mariupol paylaşımı geldi.

Kentin Rus kontrolüne geçtiği, kalan Ukrayna birliklerinin Azovstal fabrikasına sıkıştığı açıklanmış, Rusya buradaki askerlerin hayatta kalmaları için teslim olmaları gerektiğini açıklamıştı. Moskova verdiği süreyi birkaç defa uzatsa da Ukrayna tarafından olumlu yanıt gelmedi.

Ukrayna'ya karşı Rusya'nın yanında duran Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov haftalardır Ukrayna'da en yoğun çatışmanın yaşandığı yerlerden birisi olan kentin bugün öğle saatlerinde düşeceğini iddia etti.

Kadirov paylaşımında şu ifadeyi verdi;

"Öğle yemeğinden önce veya öğle yemeğinden sonra Azovstal tamamen Rusya Federasyonu güçlerinin kontrolü altında olacak."

ZELENSKİ'DEN MARİUPOL AÇIKLAMASI

Kentteki gelişmeler ile ilgili 'Mariupol'de durum kötüye gidiyor ve pozitif sonuç alamıyoruz' diyen Zelenski asker takasına açık olduklarını ilan etti.

Zelenski, ' Askerlerimizin ve arama kurtarma ekiplerinin elinde yüzlerce yaralı var. İnsani koridorlardan bazıları çalışıyor, binlerce insan oradan çıkarıldı. Bine yakın vatandaşımız işgalcilere inanarak işgal altındaki başka topraklara gitti ve başlarına ne geldi bilmiyoruz. Mariupol'deki engellerin kaldırılmasının iki yolu var. Birincisi çok ciddi silah yardımı ikincisi ise diplomatik yardım ancak ikinci yola Rusya yanaşmıyor. Biz ölen ve yaralanan Rus askerlerinin bizim askerlerimize karşılık değişimine hazırız' ifadelerini kullandı.

PESKOV'A YANIT: KENDİ KENDİYLE TOP OYNUYOR

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'un Rusya'nın kendi pozisyonuna ilişkin Ukrayna'ya verdiği proje çalışmasına yönelik sarf ettiği, 'Projeyi Ukrayna'ya teslim ettik ve top Ukrayna'da' ifadeleri hatırlatılan Zelenski 'Bize bir şey vermediler. Peskov sahada kendi kendiyle top oynuyor. Silahların durumuna yönelik konu iyi yöne doğru gidiyor. Bize tam olarak hangi yardımların geldiğini açıklayamam' dedi.

UKRAYNA'DAN RUSYA'YA MÜZAKERE ÇAĞRISI

Ukrayna Müzakere heyetlerinden Mykhailo Podolyak ve David Arakhamia yaptıkları açıklamada Rusya tarafına mesaj göndererek Mariupol kenti için hiçbir koşul olmadan müzakere başlatabileceklerini söyledi.

Müzakerelerin birebir veya 2’ye 2 formatta da gerçekleşebileceğini ifade eden Podolyak, “Birebir veya ikiye iki. Adamlarımızı, Azak'ı, orduyu, sivilleri, çocukları, yaşayanları ve yaralıları kurtarmak için” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN