Kanada, 12 yaş ve üstü için Pfizer aşısını onayladı

Kanada, 12 yaş ve üstü için Pfizer aşısını onayladı

Daha önce aşılama uygulamasını 16 yaşa kadar düşüren Kanada, Pfizer’ın ürettiği Kovid-19 aşısının uygulama alanını 12 yaşa kadar düşürerek bir ilki gerçekleştirdi.

SELMAN CÖMERT | KARAR.COM

Health Canada’nın baş tıbbi danışmanı Dr. Supriya Sharma, Pfizer’ın ürettiği Kovid-19 aşısının 12 ila 15 yaş grubuna da uygulanacağı kararını doğrulayarak, çocukların normal bir hayata dönmesine yardımcı olacağını söyledi. 

Associated Press’te yer alan haberde, ABD ve Avrupa Birliği’nin 12 yaş ve üstü gruplarda Pfizer/BioNTech üretimi Kovid-19 aşısının uygulanması için çalışmaları gözden geçirdiği yer alırken, Kanada bu yaş grubunda Pfizer’ı yetkilendiren ilk ülke oldu. 

ABD Gıda ve İlaç Kurumu’nun da önümüzdeki hafta Pfizer’a gençlere uygulanması için aşılama yetkisi vermesi bekleniyor. Kanada’nın aşı kararı ve ABD Gıda ve İlaç Kurumu’nun gelecek hafta başlatacağı uygulama, Pfizer’ın 16 yaş ve üstü için yetkilendirilen dozlarının daha genç gruplarda da koruma sağladığını fark etmesinden bir ay sonra duyuruldu. 

ABD’de 12 ve 15 yaşları arasındaki 2 bin 260 gönüllünün katıldığı aşı çalışmasının ön sonuçlarını açıklayan Pfizer, plasebo aşı uygulananlar arasında 18 vaka olduğunu, ancak diğer katılımcılarda Kovid-19 vakası olmadığını duyurmuştu. 

Kanada’nın Alberta eyaleti başkanı, Pazartesi günü 12 yaşındakilerin aşılanmaya başlayacağını söyledi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN