Komşuda yangın askeri üsse sıçradı: F-16’lar hangardan çıkıyor

Günlerdir aşırı sıcak hava dalgalarının etkisinde olan Yunanistan’da yangın askeri üsse sıçradı. Nea Aghialos'ta şiddetli patlamalardan dolayı çevredeki evlerin camları kırılırken, üste bulunan F-16’lar tahliye edildi.

Yunanistan’ın çeşitli bölgelerinde etkili olan orman yangınları sahil kasabası olan Nea Aghialos'taki hava üssüne sıçradı. Orman yangınları üsteki mühimmatları havaya uçururken, F-16’lar hangardan çıkarılarak Larissa karargahına uçuruldu.

Bölgede 133 kişinin deniz yoluyla kurtarıldığı yangında şiddetli rüzgar nedeniyle müdahaleleri etkisiz kılarken, üste meydana gelen patlamalarda herhangi bir zayiat bildirilmedi.

TÜRKİYE’NİN YARDIMI GECİKMEDİ

Komşuda 17 Temmuz'dan bu yana süren orman yangınlarında dört kişi hayatını kaybederken, yangınlara müdahale etmek için Türkiye, İsrail, Mısır, Bulgaristan, İtalya, Malta, Fransa, Ürdün, Polonya, Romanya ve Slovakya yardım göndermişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN