Kremlin AB'nin soruşturma talebini reddetti

Kremlin AB'nin soruşturma talebini reddetti

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Avrupa Birliği'nin Rus muhalefet lideri Alexei Navalny'nin ölümüyle ilgili bağımsız bir uluslararası soruşturma yapılmasına izin verilmesi talebini reddetti. Peskov açıklamasında, "Özellikle Bay Borrell'den gelen bu tür talepleri kesinlikle dikkate almıyoruz" dedi.

Rusya devlet kontrolündeki haber ajansı RIA Novosti'nin bildirdiğine göre, Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Avrupa Birliği'nin Rus muhalefet lideri Alexei Navalny'nin ölümüyle ilgili bağımsız bir uluslararası soruşturma yapılmasına izin verilmesi talebini reddetti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ana siyasi rakibi Navalny, 16 Şubat'ta Yamal Nenets Özerk Bölgesi'nin Kharp kasabasındaki bir ceza kolonisinde hayatını kaybetmişti.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre, dünyanın dört bir yanındaki liderler onun ölümünden Putin'i sorumlu tuttu. Ölümünün zorlu hapishane koşullarından mı kaynaklandığı yoksa kasıtlı bir cinayet mi olduğu konusunda görüşler farklılık gösteriyor.

AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell yaptığı açıklamada, "Rusya, Navalny'nin ani ölümüyle ilgili bağımsız ve şeffaf bir uluslararası soruşturmaya izin vermelidir" dedi. Ayrıca Rusya'ya diğer tüm siyasi tutukluları "derhal ve koşulsuz olarak" serbest bırakması çağrısında bulunmuştu.

"TALEPLERİ DİKKATE ALMIYORUZ"

RIA Novosti'nin aktardığına göre Peskov düzenlediği basın toplantısında "Özellikle Bay Borrell'den gelen bu tür talepleri kesinlikle dikkate almıyoruz" dedi.

Rusya parlamentosu sözcüsü Vyacheslav Volodin daha önce "Navalny'nin ölümünden Washington ve Brüksel'in sorumlu olduğunu" iddia etmişti.

Navalny tarafından kurulan Yolsuzlukla Mücadele Vakfı Başkanına göre, Navalny'nin tutulduğu ceza kolonisi Kuzey Kutup Dairesi'nin kuzeyinde 'zor koşullara' sahip ücra bir yerleşim yerinde bulunuyor.

Rus hükümeti Navalny'nin ailesinin cenazesine erişim iznini reddediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN