Malezya'dan Uygur Türklerine destek: Yemek bir milletin dili gibidir

Malezya'dan Uygur Türklerine destek: Yemek bir milletin dili gibidir

Malezya'da sivil toplum kuruluşları, Uygur Türklerinin sesini duyurmak için dikkat çeken bir etkinliğe imza attı. Gönüllüler, 'nan' adı verilen Uygur ekmeğini pişirip dağıttı. M4U girişiminin kurucusu Zuhri Yuhyi, 'NaanTime' adını verdikleri etkinlik için "Yemek, bir milletin dili gibidir. Bizim mutfağımız Malezya'nın eşsiz kültürünü nasıl dünyaya tanıtıyorsa bizler de Uygur Türkleri hakkında farkındalık yaratmak için Uygur mutfağını seçtik" dedi.

Malezyalı sivil toplum kuruluşlarının Uygur Türkleri için bir araya gelerek oluşturduğu Malezya (M4U) girişim, düzenlediği etkinlikte gönüllüler, 'nan' adı verilen Uygur ekmeği pişirdi. 

Başkent Kuala Lumpur'da toplam 300 Uygur ekmeği, iftar saatinde şehrin merkezi caddelerinde yoğun trafik akışını yönetmek için görev yapan polislere dağıtıldı.

01-001.jpg

"FARKINDALIK YARATMAK İSTEDİK"

M4U girişiminin kurucusu Zuhri Yuhyi, 'NaanTime' adını verdikleri etkinliği, Malezyalılara Uygur kültürünü tanıtmak için düzenlediklerini belirterek "Yemek, bir milletin dili gibidir. Bizim mutfağımız Malezya'nın eşsiz kültürünü nasıl dünyaya tanıtıyorsa bizler de Uygur Türkleri hakkında farkındalık yaratmak için Uygur mutfağını seçtik" diye konuştu. 

Zuhri, "Ramazan boyunca bizim güvenliğimiz için fedakarca çalışan polisimiz, Uygur ekmeğini ilk defa tatmaktan memnuniyet duydu. Bu güzelliğe vesile olmak bizim için mutluluk verici" dedi. 

02.jpg

"OLDUKÇA YARATICI BİR ETKİNLİK OLDU"

Malezya Hristiyanlar Birliği (ANCOM) Yönetim Kurulu Üyesi Jason Leong da "NaanTime, Uygurların sorunlarına dikkati çekmek ve halihazırda süren Çin'deki Uygur camilerinin yok edilmesi sorununu dünyaya duyurmak için oldukça yaratıcı bir etkinlik oldu" ifadelerini kullandı.

Leong, Uygur Türklerinin yaşadığı sorunların dini bir mesele olmadığının altını çizerek "Uygurlar sorununu dünyaya duyurmak için bu tarz etkinlikleri sürdüreceğiz" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN