Merkez Bankası'nı kaldırmayı vaat etmişti: Arjantin'de aşırı sağcı Javier Milei dönemi

Merkez Bankası'nı kaldırmayı vaat etmişti: Arjantin'de aşırı sağcı Javier Milei dönemi

Arjantin'de dün yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda aşırı sağcı aday Javier Milei kazandı. Sandıkların yüzde 94'ünden fazlasının açıldığı seçimin ilk sonuçlarına göre, Özgürlük Gelişimi Partisinin adayı Milei, oyların yüzde 55,82'sini aldı. Milei, “dünyanın en büyük çöplüğü” olarak nitelendirdiği Arjantin Merkez Bankası’nı kapatacağını söylemişti.

Arjantin'de sandıkların yüzde 94'ünden fazlasının açıldığı Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk sonuçlarına göre, Özgürlük Gelişimi Partisinin adayı Milei, oyların yüzde 55,82'sini alarak devlet başkanı seçildi.

Milei'e karşı yarışan İktidardaki Peronist Parti'nin adayı olan ve mevcut Ekonomi Bakanı Sergio Massa ise oyların yüzde 44,17'sini aldı. Massa, yenilgiyi kabul etti ve rakibi Milei'yi telefonla arayarak seçim başarısından dolayı tebrik ettiğini açıkladı.

'ÇÖKÜŞ MODELİNİN SONU GELDİ'

Buenos Aires'teki Libertador Otel'de destekçilerine seslenen Milei, "Çöküş modelinin sonu geldi, artık geriye dönüş yok. Nereden gelirse gelsin yeni Arjantin'e katılmak isteyen herkes memnuniyetle karşılanacak. Şiddete başvuranlara, düzeni bozanlara yer yok. Kanunları uygulamada amansız olacağız." dedi.

Devletin "yoksullaştırıcı" modelinin her yerde sona erdiğini vurgulayan Milei, "Arjantin'de çöküşün sonu bugün başlıyor ve bugün ülke tarihinde yeni bir sayfa açıyoruz. Devletin paylaşacak bir ganimeti olduğu düşüncesi son buluyor. Bugün Arjantin'in yeniden inşası başlıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Milei, “dünyanın en büyük çöplüğü” olarak nitelendirdiği Arjantin Merkez Bankası’nın kapanması gerektiğini savunuyordu.

Arjantin'de yıllık enflasyon yüzde 142,7'ye ulaşırken, her beş kişiden ikisi yoksulluk sınırının altında yaşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN