Okullarda yeni dönem: O ülkede okullarda akıllı telefonlar artık yasaklanıyor!

Okullarda yeni dönem: O ülkede okullarda akıllı telefonlar artık yasaklanıyor!

O ülkede öğrencilerin derslere odaklanmasını sağlamak amacıyla alınan yeni kararla, okullarda akıllı telefon kullanımı yasaklanıyor. Bilimsel araştırmaların desteklediği bu uygulama ise o tarihten itibaren yürürlüğe girecek.

İsveç Eğitim Bakanı Lotta Edholm, ülke genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda akıllı cep telefonlarının kullanımının yasaklanacağını duyurdu. Edholm, yapılan bilimsel araştırmaların, derslerde cep telefonu bulunmayan öğrencilerin kendilerini daha iyi hissettiklerini ve akademik başarılarının olumlu yönde etkilendiğini ortaya koyduğunu belirtti.

1549791048225-telefon.jpg

ÖĞRENCİLERİN DİKKATİ DAĞILIYOR

Bakan Edholm, akıllı telefonların ders sırasında öğrencilerin dikkatini dağıttığını ve sınav sonuçları üzerinde olumsuz etkiler yarattığını vurgulayarak, alınan kararla eğitimde daha verimli bir ortam oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti. Yeni düzenlemeye göre, öğrenciler sınıfa girmeden önce cep telefonlarını teslim edecek ve bu cihazlar güvenli bir kasada saklanacak. Öğretmenler de ders süresince cep telefonlarını belirlenen bir alana bırakarak kullanamayacak.

Söz konusu yasağın 1 Temmuz 2026 itibarıyla yürürlüğe gireceğini açıklayan Edholm, bu adımın öğrencilerin derslere odaklanmasını sağlamak adına önemli bir gelişme olduğunu dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN