Pakistan ile Afganistan arasında sınır bölgesinde tırmanan gerilim, dün akşam saatlerinden itibaren silahlı çatışmaya dönüştü. Pakistan hükümeti, yaşanan gelişmelerin ardından Afganistan’a savaş ilan ettiğini açıkladı.
Gece boyunca devam eden çatışmaların ardından Pakistan ordusu kamuoyuyla son bilgileri paylaştı.
ORDU SÖZCÜSÜ: 228 ÖLÜ, 314 YARALI
Pakistan Ordu Sözcüsü, çatışmalarda 228 Taliban askerinin öldürüldüğünü, 314 Taliban askerinin ise yaralandığını açıkladı. Sözcü, Taliban’a ait 74 mevzinin yerle bir edildiğini, 18 mevzinin ise ele geçirildiğini bildirdi.
Aynı açıklamada Pakistan tarafında 27 kişinin yaralandığı belirtildi.
DRON SALDIRISI İDDİASI
Attaullah Tarar, Pakistan’ın üç şehrine dronlarla saldırı düzenlendiğini ifade etti. Tarar, “Abbotabad, Swabi ve Nowshera’da küçük dronlar düşürüldü. Can kaybı ya da hasar yok” dedi.
Açıklamada, söz konusu dronların etkisiz hale getirildiği ve herhangi bir can kaybı ya da maddi hasar yaşanmadığı bilgisi paylaşıldı.
“PAKİSTAN’I BU ÇATIŞMAYA ZORLAYAN TALİBAN’DIR”
Miftah Ismail ise yaptığı açıklamada Pakistan hükümeti ve halkının Afganistan vatandaşlarına karşı bir düşmanlık beslemediğini belirtti. Ismail, “Ancak Pakistan’ı bu çatışmaya zorlayan Taliban’dır. Sınırın her iki tarafındaki masum sivillerin iyiliği için Taliban’ın Pakistan’a yönelik saldırılarını ve terörizmini durdurmasını umuyorum” dedi.
