Pakistan’da mahkeme binasının dışında arbede: İmran Han destekçileriyle polis yine karşı karşıya geldi

Pakistan’da mahkeme binasının dışında arbede: İmran Han destekçileriyle polis yine karşı karşıya geldi

Pakistan başkenti İslamabad'da eski Başbakan İmran Han taraftarları ile polis arasında mahkeme dışında arbede çıktı. Polis, Han destekçileri polise taş ve sopa fırlatırken, güvenlik güçleri biber gazı ve copla yanıt verdi.

Pakistan basınında çıkan haberlere göre, duruşmaya katılmak için Lahor kentinden İslamabad’a giden Han’ın destekçileriyle güvenlik güçleri arasında mahkeme binası dışında arbede meydana geldi.

ic.jpg
Duruşmaya katılmak için yola çıkan Han'ın konvoyu ve destekçileri

ÇOK SAYIDA GÖZALTI VAR

Kolluk kuvvetleri, Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI) taraftarlarına biber gazı ve copla müdahale etti, PTI destekçileri de polise taş ve sopa fırlattı. PTI Özel Kalem Müdürü Şibli Faraz’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Olaylardan sonra Han’ın konvoyu duruşmaya geç kaldı.

Mahkeme Hakimi Zafer İkbal, hakkında 94 dava bulunan Han’ın duruşmaya katılmasını bekleyeceğini belirtti. Han ise mahkemeye daha önce vardığını ancak içeri girmesine izin verilmediğini iddia etti.

İŞ MAKİNELERİ HAN’IN EVİNE GİRDİ

ev.jpg

Öte yandan, eski başbakanın sanık olarak katılacağı duruşma için evinin bulunduğu Lahor kentinden ayrılmasından sonra güvenlik güçleri İmran Han'ın rezidansında arama yapmak için ağır iş makineleriyle baskın düzenledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN