Polonyalı protestocu çiftçilerden yeni karar

Polonyalı protestocu çiftçilerden yeni karar

Polonyalı çiftçilerin protestoları devam ederken, Ukrayna sınırında Korczowa-Krakovets geçişindeki ablukanın geçici olarak kaldırılmasının planlandığı belirtildi. Ukrayna Devlet Sınır Muhafız Teşkilatı Sözcüsü Andriy Demchenko'ya göre şu anda 2 bin 300 kamyon hem Polonya hem de Ukrayna yönünde uzun kuyruklarda bekletiliyor.

Ukrayna Devlet Sınır Muhafız Teşkilatı Sözcüsü Andriy Demchenko, bugün canlı yayında yaptığı açıklamada, Ukrayna sınırındaki Polonyalı protestocuların Korczowa-Krakovets geçişindeki ablukayı geçici olarak kaldırmayı planladıklarını söyledi.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre Demchenko sınır ablukasının 13 Mart'ta tamamen sona erebileceğini söyledi ancak protestocuların bu tarihten sonra trafik akışına devam edip etmeyeceği konusunda kesin konuşmadı.

Demchenko'ya göre şu anda 2 bin 300 kamyon hem Polonya hem de Ukrayna yönünde uzun kuyruklarda bekletiliyor. Protestocuların Polonya'ya gelen tüm kamyonları engellemesi nedeniyle Yahodyn-Dorohusk ve Medyka-Shehyni kontrol noktalarında en kötü durumun yaşandığı belirtti.

İNSANİ YARDIMIN GEÇİŞİNE İZİN VERİLİYOR

Demchenko, bir gün içinde Yagodin geçiş noktasından 70, Şehini üzerinden ise 20 kamyonun Ukrayna'ya girdiğini söyledi.

Öte yandan Demchenko, protestocuların binek araçlarının ve insani yardımın Ukrayna'ya girmesine izin verdiğini söyledi.

Polonyalı çiftçilerin önderlik ettiği protestocular, Ukrayna'dan gelen tarım ürünlerinin kalitesiz olduğunu ve Avrupa genelinde artan maliyetler nedeniyle yerel işletmeleri baltaladığını iddia ediyor. Ayrıca AB'nin Yeşil Düzen politikalarına da karşı çıkıyorlar. Protestocular Şubat ayı başlarında Ukrayna ile sınır geçişlerini engellemeye başlamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN