Provokasyona polis koruması: İsveçli faşist Türkiye Büyükelçiliği önünde Kuran yaktı

Provokasyona polis koruması: İsveçli faşist Türkiye Büyükelçiliği önünde Kuran yaktı

Türkiye ve İsveç arasında krize neden olan faşist eylem, İsveç’in başkentinde bulunan Türkiye Büyükelçiliği’nin önünde gerçekleşti. Kuran-ı Kerim’i yakan aşırı sağcı parti lideri, polis korumasıyla eylemini gerçekleştirirken eyleme tepki gösteren insanlar büyükelçiliğin önünde toplandı.

Washington Post'un haberine göre İsveçli sağcı lider Rasmus Paludan, İsveç hükümetinden Kuran yakmak için izin aldı ve eylemi gerçekleştirirken ülke polisi tarafından korundu.

RAMAZAN’DA ‘KURAN YAKMA’ TURU

Kuran-ı Kerim’i yakan Rasmus Paludan, Danimarka'nın aşırı sağcı Stram Kurs Partisi’ne başkanlık ediyor. Hem Danimarka hem de İsveç uyruklu Paludan’ın bu tepki çeken eylemi ilk değil. 41 yaşındaki faşist, geçen yıl nisan ayında Ramazan’da “Kur'an yakma turuna” çıkacağını açıklayarak Müslümanların çoğunlukta olduğu yerlerde kutsal kitabı yakmaya başlamıştı.

HER YERDEN MEN

2020 yılında İsveç'e girişi iki yıl süreyle yasaklanan Paludan, aynı yılın ekim ayında Berlin'de Müslüman karşıtı gösteri düzenleyeceğini açıklamasının ardından Almanya'ya girişi engellendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN