Rus gazeteci NATO'yu tehdit etti: Merhametimiz olmayacak

Rus gazeteci NATO'yu tehdit etti: Merhametimiz olmayacak

Rusya televizyonunda, Ukrayna'nın artık tek başına yeterli olmadığını belirten gazeteci Vladimir Solovyov, Rusya'nın askeri operasyonunun dünyayı kapsayacak yeni bir aşamaya geçtiğini iddia etti. NATO'yu tehdit eden Solovyov, "Hiç bir şekilde merhamet göstermeyeceğiz" dedi.

Rusya’nın Ukrayna’yı olan işgali 58’inci gününde de devam ediyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i destekleyen gazeteci Vladimir Solovyov, Rus televizyonunda konuştu.

NATO'yu tehdit ederek "NATO ülkelerinin vatandaşlarını da savaş makinelerini de ezip geçeceğiz" diyen Solovyov, hiç bir şekilde merhamet göstermeyeceklerini belirtti.

UKRAYNA TEK BAŞINA YETERLİ OLMAYACAKTIR

İngiliz The Daily Beast gazetesinin haberine göre, Solovyov, “Özel askeri operasyonun yeni bir aşamaya girdiğine inanıyorum. Ukrayna artık tek başına yeterli olmayacaktır.” dedi.

Rus gazetecinin açıklamaları kısa sürede sosyal medyada gündem olurken, Solovyov, NATO ülkelerinin Ukrayna’ya silah tedarik ettiğine dikkat çekti.

Devlet medyasının önde gelen isimlerinden ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in destekçisi olan Solovyov, Kremlin’in devlete ait kanal Rusya-1’deki savaş yanlısı söylemlerini de tekrarlamaya devam etti.

MERHAMETİMİZ OLMAYACAK

Rus gazeteci, devlet kanalı olan Russia-1’de yayınlanan programında Moskova’nın NATO ülkelerine savaş açmaya başladığını belirtti.

“NATO ülkelerinin vatandaşlarını da savaş makinelerini de ezip geçeceğiz” diyen Solovyov “Bu operasyon sona erdiğinde NATO kendisi savunacak adamı olup olmadığını sorgulamak zorunda kalacak” dedi ve ekledi “Hiç bir şekilde merhamet göstermeyeceğiz” dedi.

Putin’in Ukrayna’nın “Nazilikten arındırılması” çağrısını yineleyen Solovyov, “Bundan sonra, Ukrayna’nın sadece Nazilerden arındırılması yetmeyecek. Çok daha sert davranmamız gerekecek.” dedi.

DAHA ÖNCE DE BENZER AÇIKLAMALAR GELMİŞTİ

Rus gazetecinin açıklamaları, pek çok NATO üye ülkesinin Ukrayna birliklerine gelişmiş silahlar ve ağır toplar sağlayacağını ve ekipmanın nasıl kullanılacağı konusunda eğitim vereceğini açıklamasının ardından geldi. Solovyov’un açıklamaları, Batılı analistlerin, Rus liderin Ukrayna’nın ötesindeki bölgeleri, özellikle Doğu Avrupa’yı kontrol etmek istediği görüşleriyle de uyuştuğu için dikkat çekti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN