'Rus ordusu Starlink kullanıyor' iddiasına Elon Musk'tan yanıt

'Rus ordusu Starlink kullanıyor' iddiasına Elon Musk'tan yanıt

Ukrayna istihbaratı, SpaceX, Tesla ve dünyaca ünlü sosyal medya platformu X'in sahibi Elon Musk'ın uydu hizmeti Starlink'i Rus ordusu kullanıyor iddialarını gündeme getirmişti. Musk, söz konusu iddialara, "Rusya'ya doğrudan ya da dolaylı olarak hiçbir Starlink satılmamıştır" diyerek yanıt verdi.

Ukrayna, Kyiv'in doğusundaki Rus güçlerinin Elon Musk'ın uydu internet hizmeti Starlink'in uydularını kullandığını ve bu sayede haberleştiğini iddia etti. Elon Musk ise iddiların ardından konuya ilişkin açıklama yaptı.

'İDDİALAR ASILSIZ'

Musk, yaptığı açıklamasda, Ukrayna'nın devam eden savaşta Rus ordusunun Starlink'i kullandıkları yönündeki iddialarının asılsız olduğunu söyledi.

İddiaların doğru olmadığını açıklayan Musk, X’te yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Bir dizi yanlış haberde SpaceX'in Rusya'ya Starlink terminalleri sattığı iddia edilmektedir. Bu kesinlikle yanlıştır. Bildiğimiz kadarıyla Rusya'ya doğrudan ya da dolaylı olarak hiçbir Starlink satılmamıştır."

Musk, Rus askerlerinin her şeye rağmen Starlink terminallerini elde edip kullanıp kullanmayacağı konusuna değinmedi. Starlink kendi açıklamasında da Ukrayna'nın işgal altındaki bölgelerinde olası kullanımları hakkında bir şey söylemedi.

STARLİNK PAYLAŞIM YAPTI

Starlink tarafından yapılan açıklamada, "SpaceX, bir Starlink terminalinin yaptırım uygulanan veya yetkisiz bir tarafça kullanıldığına dair bilgi edinirse, iddiayı araştırır ve doğrulanması halinde terminali devre dışı bırakmak için harekete geçeriz." ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN