Rus ordusundan Donetsk'e ağır füze saldırısı: 70 füzeden çoğu imha edildi, 4 kişi yaşamını kaybetti

Rus ordusundan Donetsk'e ağır füze saldırısı: 70 füzeden çoğu imha edildi, 4 kişi yaşamını kaybetti

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Telegram hesabından günlük ulusa sesleniş konuşmasında Rus ordusunun füze saldırılarıyla ilgili bilgi verdi. Zelenskiy, Rus ordusunun 5 Aralık'ta Ukrayna'nın çeşitli bölgelerine yönelik fırlattığı 70 füzeden çoğunun Ukrayna güçlerince imha edildiğini duyurdu. Zelenskiy, füze saldırılarında 4 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Rusya'nın, Ukrayna'ya karşı açtığı savaş devam ediyor. Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk bölgesine düzenlenen saldırıda çok sayıda apartman ve otomobil zarar görürken, 4 kişi yaşamını yitirdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya ile devam eden savaşa dair son bilgileri paylaştı. Zelenskiy, gece saatlerinde Telegram hesabından paylaştığı görüntülü mesajında ulusa seslenerek, Rus güçlerinin ülkesine yönelik tekrar füze saldırıları gerçekleştirdiğini söyledi.

4 KİŞİ YAŞAMINI KAYBETTİ

Rus kuvvetlerinin 5 Aralık'ta 70 füze ile Ukrayna'ya saldırı gerçekleştirdiğini aktaran Zelenskiy, "70 Rus füzesi fırlatıldı, çoğu düşürüldü. X-101 tipi ve diğer füzeler." dedi. Zelenskiy, ortak ülkelerin Ukrayna tarafında verdiği hava savunma sistemlerinin etkili bir şekilde çalıştığını ama bunun yeterli olmadığını, daha çok benzer sisteme ihtiyaç duyduklarını kaydederek, "Ancak ne yazık ki hava sahamızda henüz tam güvenlik sağlayamıyoruz. Birkaç isabet oldu. Maalesef mağdurlar var. Bu saat itibarıyla bugün Rus saldırılarında 4 kişi yaşamını yitirdi." ifadelerini kullandı.

Rus saldırıları nedeniyle ülkesinde elektrik kesintilerinin sürdüğünü dile getiren Zelenskiy, Kiev olmak üzere birçok bölgede acil durum elektrik kesintilerinin olduğunu kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN