Rusya mühimmat sıkıntısı çekiyor iddiası

Rusya mühimmat sıkıntısı çekiyor iddiası

Üst düzey bir ABD askeri yetkilisi, yaklaşık 10 aydır devam eden Ukrayna işgalini gerçekleştirmek için stoklarını tüketen Rusya'nın, başarısızlık oranı yüksek olan onlarca yıl eski cephaneliğini kullanacağını iddia etti.

Rusya'nın 2023'ün başlarında, kullanmaya elverişli mühimmat stoklarının tamamını bitirmiş olacağını ileri süren üst düzey bir ABD askeri yetkilisi, "Rusya'nın eskiyen cephane stokundan eksildi. Bu da, bir kısmının ilk üretimi 40 yıldan fazla bir süre önce yapılmış eski mühimmatı kullanmaya istekli olduklarını gösteriyor" dedi.

ABD, Rusya'yı düzenli cephane tedarikini tükettiği için daha fazla ateş gücü için İran ve Kuzey Kore'den yardım istemekle suçluyor.

Reuters'te yer alan habere göre, üst düzey ABD askeri yetkilisi, Rusya'nın yabancı tedarikçilere ve daha eski stoklara başvurmaması halinde 2023'ün başlarında kullanılabilir cephane stoklarının tamamını yakmış olacağını ileri sürdü.

Rusya'nın atış sayısını ve kullandıkları mühimmatları hesaba katarak tarih veren yetkili, "Bu (atış hızıyla) muhtemelen 2023'ün başlarına kadar devam edebilirler" dedi. Eski mühimmatları kullanmanın risk taşıdığını belirten yetkili, "Başka bir deyişle, cephaneyi dolduruyorsunuz ve içinizden dua ederek (eski mühimmatın) ateşleneceğini veya indiğinde patlayacağını umuyorsunuz" dedi.

ABD ve Ukraynalı yetkililer, İran'ın insansız hava araçlarını Ukrayna'da kullanılmak üzere Rusya'ya devrettiğini söyledi. İngiltere'nin Birleşmiş Milletler Temsilcisi Barbara Woodward, Cuma günü yaptığı açıklamada, Moskova'nın İran'dan yüzlerce balistik füze almaya çalıştığını ve bunun karşılığında Tahran'a benzeri görülmemiş düzeyde askeri ve teknik destek sunduğunu söylemişti.

Barbara Woodward ayrıca İngiltere'nin, Rusya'nın "kendi stoklarında gözle görülür bir azalma yaşadığı için Moskova'nın Kuzey Kore'den ve ağır yaptırım uygulanan diğer ülkelerden silah tedarik etmeye çalıştığından neredeyse emin olduğunu" söyledi.

İran geçen ay Moskova'ya insansız hava araçları sağladığını kabul etmişti, ancak bunların Ukrayna'daki savaştan önce gönderildiğini ileri sürmüştü. Rusya, güçlerinin Ukrayna'ya saldırmak için İran insansız hava araçlarını kullandığını ve Kuzey Kore'nin kendisine silah sağladığı iddialarını yalanlamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN