Rusya’da Navalny protestolarına sert müdahale: Gözaltına alınanların sayısı 400’e ulaştı

Rusya’da Navalny protestolarına sert müdahale: Gözaltına alınanların sayısı 400’e ulaştı

Rusya lideri Putin’in muhaliflerinden Alexei Navalny’nin bulunduğu cezaevinde hayatını kaybetmesinin ardından sokağa dökülen destekçilerine sert müdahale edilirken, gözaltı sayısının 400’e ulaştığı bildirildi.

Rusya’da muhalif lider Alexei Navalny’nin cuma günü tutuklu bulunduğu cezaevinde hayatını kaybetmesinin ardından ülke çapında düzenlenen protesto gösterileri sürerken, 32 kentte gözaltına alınanların sayısı 400’e yükseldiği bildirildi.

OVD-Info protesto izleme grubu tarafından yapılan açıklamada, en fazla gözaltının Navalny destekçilerinin en yoğun olduğu St. Petersburg ve Moskova’da gerçekleştiği aktarılırken, St. Petersburg’da 200’den fazla kişinin gözaltına alındığı vurgulandı.

yeni-proje-8-003.jpg

19 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILMIŞTI

Rus muhalefet lideri, yolsuzluk karşıtı aktivist ve avukat olan Alexei Navalny, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve yakın çevresinin yolsuzluk vakalarını araştırıyordu. Rusya’da 2020 yılında uçaktayken zehirlenen ve 2021’de tedavi gördüğü Almanya’dan Rusya’ya dönüşünde tutuklanan Navalny, 4 Ağustos 2023’te Rusya’daki muhaliflerin protestolarını organize etme, Rusya’da yasaklanan Yolsuzlukla Mücadele Vakfı üzerinden yasa dışı eylemler düzenleme, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Kremlin aleyhine ifadeler ve “aşırılık” yanlısı eylemleri finanse etme suçlamalarıyla 19 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Mart 2022’de dolandırıcılık ve mahkemeye itaatsizlik suçlamalarıyla 9 yıl hapis ve 1 milyon 200 bin ruble para cezasına çarptırılan Navalny için tutuklu bulunduğu süre içinde toplamda 5 farklı suçlamadan dava açılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN