Navalny'nin 'zamansız' ölümüne tepki yağıyor! 'Muhalefeti asla yok edemezsin'

Navalny'nin 'zamansız' ölümüne tepki yağıyor! 'Muhalefeti asla yok edemezsin'

Tutulduğu hapishanede 47 yaşında hayatını kaybeden Alexei Navalny için yapılan anma törenleri, Rusya'da engellenirken, diğer birçok ülkede protestolara dönüştü. Rusya Devlet Başkanı Putin'in öne çıkan tek muhalif lideri olan Navalny'nin ölümü "zamansız" olarak değerlendirilirken, protestolarda "Navalny'yi öldürebilirsiniz, muhalefeti asla yok edemezsin" sloganları atıldı. Londra'daki Rusya Büyükelçiliği'ne Navalny'nin görüntüsü yansıtıldı.

Rusya'nın kuzeyinde tutulduğu hapishanede hayatını kaybeden Putin muhalifi Alexei Navalny'yi anmak üzere dünyanın dört bir yanında yas tutanlar toplandı. Rus muhalefet liderinin Kharp kentindeki kampa nakledilmesinden sadece haftalar sonra ölmesi dünyayı şoke etmiş ve Navalny'nin destekçileri 47 yaşında hayatını kaybetmesinden sorumlu tuttukları Rusya'ya yönelik eleştiri oklarının yöneltilmesine neden olmuştu.

Rusya'nın çeşitli kentlerinde yetkililer protestoları ve anma törenlerini engellerken, Navalny destekçilerini derme çatma anıtlardan uzaklaştırdılar. DailyMail'de yer alan habere göre, Rus polisi Moskova'da Sovyet baskısının kurbanları için yapılan bir anıtta yas tutan kişileri uzaklaştırırken, Rusya'da şu ana kadar 177 kişi gözaltına alındı.

Ancak İngiltere, Japonya, ABD ve Finlandiya'da Navalny'nin yandaşları desteklerini göstermek, çiçekler bırakmak ve Putin'i devlet eliyle işlendiğine inandıkları bir cinayetten dolayı kınamak üzere bir araya geldi.

'SEVGİ, KORKUDAN ÜSTÜNDÜR'

Londra'da yas tutanlar bu sabah Rusya Büyükelçiliği önüne Navalny için çiçek bıraktı. Bayswater Road'dan gelen görüntülerde, yolsuzlukla mücadele çalışmaları nedeniyle Navalny'yi öven ve Putin'i eleştiren çiçek, pankart ve dövizlerden oluşan büyük bir koleksiyon görüldü.

basliksiz-2.jpg

Cuma günü geç saatlerde aktivist grup Led By Donkeys tarafından Rusya Büyükelçiliği'ne Navalny'nin bir görüntüsü yansıtılırken, destekçiler 'Putin bir savaş suçlusudur' ve 'Navalny'yi öldürebilirsin, muhalefeti asla yok edemezsin. Biz buradayız' yazılı pankartları taşıdı.

Tokyo'da yürüyüşçüler 'Putin'siz Rusya', 'Putin bir katildir' ve 'Sevgi korkudan üstündür, pes etmiyoruz' yazılı pankartlar taşıdı. Diğer protestocular da Navalny'nin resimlerini taşıdı ve Mart ayında başkanlık seçimlerine giden Rus halkına Putin rejiminin sona erdirilmesi çağrısında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN