Rusya'dan Ukrayna'ya füze saldırısı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Rusya'dan Ukrayna'ya füze saldırısı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Rusya Ukrayna'ya füze ve İHA'larla saldırı düzenledi. Saldırı nedeniyle en az dört kişi hayatını kaybetti, 45 kişi ise yaralandı. Ülkenin Zaporijya, Hmelnitski, Dnipro ve Harkov bölgelerinin altyapısı büyük hasara uğradı.

Rusya Ukrayna'ya füze ve İHA'larla saldırı düzenledi. Saldırı nedeniyle en az dört kişi hayatını kaybetti, 45 kişi ise yaralandı.

Hava Kuvvetlerinin bildirdiğine göre , Rusya gece ve sabah Ukrayna'ya toplam 59 füze ve insansız hava aracı fırlattı. Ukrayna hava savunması 18 seyir füzesi ve sekiz Shahed-136/131 insansız hava aracını düşürdü.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre ülkenin Zaporijya, Hmelnitski, Dnipro ve Harkov bölgelerinin altyapısı büyük hasara uğradı.

Ukrayna Hava Kuvvetleri'ne göre, Rus ordusu seyir füzelerinin yanı sıra havadan fırlatılan, balistik ve uçaksavar güdümlü füzeler de kullandı. Ancak Rus füzelerinin tamamı hedeflerine ulaşmayı başaramadı. Hava Kuvvetleri, "Kritik altyapı tesislerinin yanı sıra endüstriyel, sivil ve askeri tesisler de saldırı altındaydı" dedi.

ZELENSKİY'DEN BAŞSAĞLIĞI

Harkov Bölge Valisi Oleh Syniehubov, Rusya'nın saldırısının Harkov'daki bir işletmeye, eğitim kurumuna ve Zmiiv kentindeki bir eve zarar vermesi sonucu 63 yaşında bir kadının hayatını kaybettiğini duyurdu.

Saldırı sonrası açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy yaptığı açıklamada, "Ailelerine başsağlığı diliyorum. Terör devleti kesinlikle tepkimizi hissedecektir" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN