Şara'nın Almanya ziyareti ertelendi

Şara'nın Almanya ziyareti ertelendi

Suriye Cumhurbaşkanı Şara’nın 19-20 Ocak tarihlerinde Berlin’e gerçekleştirmesi planlanan resmi ziyareti, Suriye’deki iç siyasi gelişmeler gerekçe gösterilerek ileri bir tarihe ertelendi. Mültecilerin geri dönüşü ve ülkenin yeniden inşası gibi kritik başlıkların ele alınacağı zirvenin takvimi belirsizliğini koruyor.

Suriye ve Almanya arasındaki diplomatik ilişkilerde yeni bir sayfa açması beklenen üst düzey ziyaret son anda iptal edildi. Almanya Başbakanlığı tarafından Alman medya kuruluşlarına yapılan resmi açıklamada, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara’nın, ülkesindeki mevcut "iç siyasi durum" nedeniyle Berlin seyahatini ertelemek durumunda kaldığı belirtildi.

ŞANSÖLYE MERZ İLE İLK YÜZ YÜZE GÖRÜŞME OLACAKTI

Program kapsamında Ahmed Şara'nın Berlin’deki temasları yoğun bir diplomasi trafiği içeriyordu:

Şara’nın, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve Şansölye Friedrich Merz ile ayrı ayrı bir araya gelmesi planlanıyordu.

Siyasi temasların yanı sıra, Alman iş dünyasının temsilcileriyle bir "yuvarlak masa" toplantısı gerçekleştirilmesi ve Suriye pazarına yönelik yatırım olanaklarının değerlendirilmesi öngörülüyordu.

MASADAKİ İKİ KRİTİK BAŞLIK: GERİ DÖNÜŞ VE İNŞA

Ziyaretin ertelenmesi, özellikle Avrupa kamuoyunun yakından takip ettiği iki temel meselenin de askıya alınmasına neden oldu:

  1. Almanya'da yaşayan Suriyeli nüfusun gönüllü ve güvenli bir şekilde ülkelerine geri dönmesini sağlayacak yasal ve lojistik altyapının oluşturulması.

  2. Savaşın yıkıma uğrattığı Suriye şehirlerinin imarında Alman sanayisinin ve mühendislik gücünün oynayabileceği rolün finansal çerçevesinin çizilmesi.

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN