İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, 96 yaşında hayatını kaybetti

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, 96 yaşında hayatını kaybetti

İngiltere’nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı Kraliçe 2. Elizabeth 96 yaşında hayatını kaybetti. 2. Elizabeth 70 yıldır tahttaydı.

Kraliyet Ailesi, Buckingham Sarayı'nın Kraliçe'nin sağlık durumunun endişe verici olduğu yönündeki açıklamasının ardından İskoçya'daki Balmoral çiftliğinde toplanmaya başlamıştı.

Kraliyet ailesinin Twitter hesabından yapılan açıklamada, Kraliçe Elizabeth'in, İskoçya'daki Balmoral Kalesi'nde hayatını kaybettiği belirtildi. Açıklamada, "Kraliçe bu öğleden sonra Balmoral'da huzur içinde yaşamını yitirdi." ifadesi kullanıldı.

Kraliçenin naaşının yarın başkent Londra'ya götürüleceği belirtildi.

Buckingham Sarayı'nın açıklamasında Kral ve eşinin bu gece Balmoral'da kalacakları, yarın Londra'ya dönecekleri ifade edildi.

KRALİÇE, KOVİD-19'A YAKALANMIŞTI

İngiltere Kraliçesi'nin, 20 Şubat'ta Kovid-19 testi pozitif çıkmış, soğuk algınlığına benzer hafif belirtiler gösterdiği açıklanmıştı.

Geçen sonbahardan bu yana hareket sorunları yaşayan Kraliçe Elizabeth, o tarihten bu yana düzenli olarak baston kullanıyordu.

Kraliçe 2. Elizabeth, sağlık problemleri nedeniyle son dönemde parlamentonun açılışı ve tahta çıkışının 70'inci yılı kutlamaları gibi çeşitli etkinliklere katılamamıştı.

CAMİLLA'NIN 'KRALİÇE' OLMASINI İSTEMİŞTİ

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, tahttaki 70'inci yıl dönümüne ilişkin paylaştığı mesajında, veliaht Prens Charles kral olduğunda, eşi Camilla'nın "kraliçe" olmasını istediğini belirtmişti.

Prens Charles kral olduğunda, halkın kendisine verdiği desteğin aynısını Charles'a ve eşi Camilla'ya vereceklerini bildiğini dile getiren Kraliçe, tahttaki 70 yılı boyunca kendisine verdiği destek için de halka teşekkür etmişti.

21 Nisan 1926'da Londra'nın Mayfair semtinde Bruton Sokağı'ndaki 17 numaralı dairede dünyaya gelen Elizabeth, 6 Şubat 1952'de babasının ölümü üzerine kraliçe olmuş, 2 Haziran 1953'te resmi törenle taç giymişti.

Kraliçe, İngiltere tarihinin "en uzun süre tahta kalan hükümdarı" unvanını elde etmişti.

GALLER PRENSİ CHARLES YENİ KRAL VE DEVLET BAŞKANI OLDU

Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümüyle, en büyük oğlu eski Galler Prensi Charles İngiltere'nin yeni kralı ve devlet başkanı oldu.

YENİ KRAL CHARLES İLK AÇIKLAMAYI YAPTI

İngiltere’nin yeni kralı Charles, annesi Kraliçe Elizabeth’in ölümünün ardından şu açıklamayı yaptı:

"Sevgili Annem Majesteleri Kraliçe’nin ölümü, benim ve ailemin tüm üyeleri için en büyük üzüntü anıdır.

Aziz bir hükümdar ve çok sevilen bir annenin vefatının derin yasını tutuyoruz. Onun kaybının ülke genelinde, Krallıklar, İngiliz Milletler Topluluğu ve dünyanın dört bir yanındaki sayısız insan tarafından derinden hissedileceğini biliyorum.

"Bu yas ve değişim döneminde, ailem ve ben, Kraliçe’ye bu kadar geniş çapta duyulan saygı ve derin sevgi hakkındaki bilgimizle teselli ve destek bulacağız."

ÖLÜM BİLDİRİMİ BUCKİNGHAM SARAYI'NA ASILDI

Kraliçe II. Elizabeth'in ölümüne dair resmi bildirim Buckingham Sarayı'nın ana parmaklıklarına asıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN