İsrail ordusundan Gazze Şifa Hastanesi çevresine saldırı

İsrail ordusundan Gazze Şifa Hastanesi çevresine saldırı

İsrail ordusu, Gazze Şifa Hastanesi'nin yakınlarındaki yerleşim yerlerini vurdu. Binlerce yaralının tedavi gördüğü hastanede doktor Fadya Malhis, "Dünya izliyor, biz ölüyoruz" diyerek çağrıda bulundu. Malhiz, "Ne olur bize yardım edin, yeter artık" ifadelerini kullandı.

İsrail ordusu, Gazze'ye saldırılarının 18'inci gününde Şifa Hastanesi'nin çevresindeki yerlerim yerlerini vurdu. Doktor Fadya Malhis, Şifa Hastanesi yakınına düzenlenen saldırının ardından TRT Haber canlı yayınına telefonla bağlanarak gözyaşları içinde yardım talebinde bulundu.

Gazze'nin kuzeyine henüz yardımların ulaşmadığını belirten Malhis, "Biz sadece ölümü bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Malhis'in açıklamaları şu şekilde:

"Ameliyatlar anestezi yapılmadan narkozsuz şekilde yapılıyor. 50 bin hamile var. Gelecek ay 5 bin 500 hamile kadın, doğum yapacak. Erken doğum, ölü doğum ya da şehit oluyor. Korkunç bir olay.

Dünya seyrediyor, biz ölüyoruz. Tüm dünya sadece İsrail'e selam gönderiyor."

'BU SALDIRILAR SİVİL HALKA KARŞIDIR'

Türkiye, Gazze'ye yardım malzemeleri göndermeye devam ediyor.

Malhis, bu yardımlar için Türkiye'ye teşekkür ederken bu yardımların sınırdan geçip geçmeyeceği konusunda endişeli olduklarını aktararak şunları ifade etti:

"18 gündür elektrik yok, su yok, yakıt yok. tüm şebekeleri bozdular, her şeyi bombaladılar. Gündüz çok korkunç ama gece daha da korkunç. Gece oturuyorsun sadece Allah'a sığınıyorsun. Bu saldırılar, teröristlere değil sivil halka karşıdır. İnsanlar ne yapacağını şaşırdı. Durum çok kötü."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN