İsrail Orta Doğu'yu yangın yerine çeviriyor: Şam ve Halep'e füze yağdırdı

İsrail-Filistin krizi devam ederken İsrail, rotasını Suriye'ye çevirdi. Suriye Devlet Televizyonu, İsrail tarafından Suriye'de Şam ve Halep’te havalimanlarının savaş uçaklarıyla vurulduğunu duyurdu. Havalimanlarının hizmet dışı kaldığı kaydedildi.

İsrail-Filistin geriliminde altıncı güne girilirken, Gazze'ye bombalar yağdıran İsrail, yönünü değiştirdi. Suriye Devlet Televizyonu'nun açıklamasına göre; İsrail şimdi de saldırılarla Suriye'de Şam ve Halep'te bulunan ana havalimanlarını füzelerle hedef aldı.

Yerel medya kanalı olan Sham FM, İsrail'in saldırısının Suriye hava savunmasının saldırıya tepki olarak başlatıldığını ifade etti.

NE OLMUŞTU?

İsrail ordusundan dün gerçekleştirilen açıklamada, "Suriye'den İsrail'e yönelik çok sayıda top atıldığı tespit edildi" ifadeleri kullandı.

Yapılan açıklamada, top mermilerinin bir kısmının İsrail topraklarına ulaştığı ve açık alanlara düştüğü kaydedildi.

İsrail güçlerinin de Suriye topraklarından gelen atışların yapıldığı kaynaklara topçu bombardımanı ve havan ateşiyle karşılık verdiği kaydedilmişti.

'ORTA DOĞU'YU DEĞİŞTİRECEĞİM'

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu haftanın ilk gününde yaptığı açıklamada, "Orta Doğu'yu değiştireceğini" şeklinde konuşmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN