Kuveyt Emiri Meclis'i feshetti anayasayı askıya aldı

Kuveyt Emiri Meclis'i feshetti anayasayı askıya aldı

Kuveyt Emiri Şeyh Meşal el-Ahmed el-Sabah, televizyon konuşmasında meclisin feshedildiğini ve bazı anayasa maddelerinin askıya alındığını duyurdu.

Kuveyt Emiri Şeyh Meşal el-Ahmed el-Sabah, cuma günü yaptığı televizyon konuşmasında, ülkede meclisin feshedildiğini açıkladı. Emir ayrıca, anayasa maddelerinin bazılarını dört yılı geçmemek kaydıyla askıya aldığını belirtti. Bu süre zarfında demokratik sürecin tüm yönlerinin inceleneceğini ifade etti.

YETKİLERİ KUVEYT EMİRİ ÜSTLENECEK

Devlet televizyonundan yapılan açıklamaya göre, Ulusal Meclis'in yetkileri, Kuveyt Emiri ve hükümeti tarafından üstlenilecek.

Emir Şeyh Meşal, konuşmasında, "Kuveyt son zamanlarda bazı zor dönemlerden geçti... Bu durum ülkeyi kurtarmak ve en yüksek çıkarlarını güvence altına almak için zor bir karar vermede gecikmeye veya tereddüde yer bırakmıyor" diye ekledi.

SEÇİMLERİ MUHALEFET KAZANMIŞTI

Geçtiğimiz perşembe günü yapılan seçimde muhalefet adayları 50 sandalyeli mecliste 29 koltuk kazanarak büyük bir başarı elde etmişti.

Geçtiğimiz gün yapılan seçimler, geçen yıl vefat eden ağabeyi ve selefi Şeyh Nawaf el-Ahmed el-Cabir el-Sabah'ın ardından göreve gelen yeni Emir Şeyh Meşal el-Ahmed el-Sabah yönetiminde yapılan ilk seçimlerdi. Emir'in seçimden 2 gün sonra Meclis'i feshetmesi, sonuçlardan memnun olmadığı şeklinde yorumlandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN