Rusya Savunma Bakanlığı, "Moskova" kruvazörünün battığını duyurdu

Rusya Savunma Bakanlığı, "Moskova" kruvazörünün battığını duyurdu

Ukrayna, Rusya'nın Karadeniz Filosu'nun amiral gemisi Moskova'yı vurduğunu açıklamıştı. Savaşın ilk günlerin Yılan Adası'nı kuşatan gemi ile ilgili Rusya'dan itiraf gibi bir açıklama geldi. Rusya Savunma Bakanlığı geminin battığını duyurdu.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in talimatıyla başlayan savaşta her gün yeni gelişmeler yaşanıyor. Savaş ülkenin farklı kentlerinde sürerken denizde de çatışmalar yaşanmaya devam ediyor. Ukrayna, Rus donanmasına ait 'Moskova' isimli kruvazör gemisini vurduğunu açıklamıştı.

Karadeniz Donanması'nın Sancak gemisi olan Moskova'nın batmasıyla birlikte, Rusya Karadeniz'deki caydırıcılığını büyük oranda yitirmiş oldu.

YILAN ADASI'NIN İNTİKAMI

Konuya ilişkin açıklama Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Aleksey Arestovich’ten geldi. Arestovich’ten "Yılan Adası'nı kuşatan Moskova isimli 510 mürettebatlı gemi vuruldu" dedi.

Ayrıca Odessa Valisi Maksim Marchenko da konuya ilişkin açıklama yaparak, "Moskova isimli gemi Yılan Adası'ndaki askerlerimizin defettiği yere gitti. Neptün isimli roketler Rus gemisine ağır hasarlar verdi. Yaşasın Ukrayna" ifadelerini kullanarak intikamın alındığını belirtti.

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI: GEMİ BATTI

Ukrayna’nın Neptün füzesiyle vurduğunu öne sürdüğü Rus kruvazör gemisi Moskova’nın battığı duyuruldu. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, mühimmat patlamasının yaşandığı bildirilen Moskova kruvazörünün varış limanına çekildiği sırasında battığı aktarılarak, “Moskova kruvazörü varış limanına çekilmesi sırasında mühimmatın patlaması sonucu gövdesinde oluşan hasar nedeniyle gemi dengesini kaybetti. Fırtınalı deniz koşullarında gemi battı. Daha önce bildirildiği gibi, kruvazörün mürettebatı bölgedeki Karadeniz filosu gemilerine tahliye edildi” denildi.
Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan önceki açıklamada ise, "Moskova kruvazöründe bulunan mühimmat, çıkan yangın sonucu infilak etti. Gemi ciddi şekilde hasar gördü. Tüm mürettebat tahliye edildi. Yangının nedeni araştırılıyor" ifadeleri kullanılmıştı.

ABD, GEMİDE NE OLDUĞUNDAN EMİN DEĞİLDİ

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Rus kruvazör gemisinde en az bir patlama olduğunu ve bunun gemide büyük hasara neden olan oldukça büyük bir patlama olduğunu değerlendirdiklerini ifade etmiş, “Geminin kendi yolunu çizebildiğini değerlendiriyoruz ve bunu yapıyor. Şimdi daha çok doğuya doğru gittiğini düşünüyoruz. Muhtemelen onarım için Sivastopol’a demirleyeceğini düşünüyoruz, ancak buna (patlamaya) tam olarak neyin sebep olduğunu bilmiyoruz" demişti.

ABD Ulusal Güvenlik Danışması Jake Sullivan ise yaptığı açıklamada, Moskova’nın Rusya’nın geminin ağır hasar gördüğünü kabul etmek zorunda kaldığını ifade etmiş, “İki hikaye arasında bir seçim yapmak zorunda kaldılar. Birinci hikaye, bunun sadece beceriksizlik olduğu, diğeri ise saldırıya uğradıkları yönünde. İkisi de onlar için iyi bir sonuç değil” demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN