Space X astronotları Uzay İstasyonu'na ulaştı

Space X tarafından 26 Ağustos'ta uzaya gönderilen 4 astronot, NASA tarafından düzenlenen "Crew-7" görevini gerçekleştirerek Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaştı. Astronotlar, insanlı misyonlarda bakteri ve mantar yayılma risklerini, mikroorganizmaların istasyondan vakumla uzaya atılması gibi konuları araştırmaya başlayacak.

Elon Musk'ın sahibi olduğu Space X şirketinin, 26 Ağustos'ta uzaya gönderdiği 4 astronot Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) ulaştı. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından düzenlenen "Crew-7" görevindeki astronotlar, "Crew Dragon" kapsülüyle bir günlük bir yolculuktan sonra istasyona ulaştı. Yeni ekip, NASA'dan Jasmin Moghbeli'nin liderliğinde, Avrupa Uzay Ajansı'ndan (ESA) Danimarkalı Andreas Mogensen, Japonya Havacılık ve Uzay Keşif Ajansı'ndan (JAXA) Satoshi Furukawa ve Rusya Federal Uzay Ajansı'ndan (Roskosmos) kozmonot Konstantin Borisov'dan oluşuyor.

1-016.jpg

CREW-6'DAN GÖREVİ DEVRALDILAR

Önceki Space X misyonları arasında en uluslararası karma ekip, mart ayından bu yana yaklaşık 190 gündür istasyonda bulunan "Crew-6" astronotlarından görevi devraldı. Bu ekip, insanlı misyonlarda bakteri ve mantar yayılma riskleri, mikroorganizmaların istasyondan vakumla uzaya atılması, istasyonda kullanılan suyun geri dönüşümünü iyileştirme yöntemleri ve astronotların uykudayken beyin dalgalarının düşük yer çekimli ortamda değişimini araştırmayı planlıyor.

Bu görevde "Crew Dragon" kapsülü, Space X'in Falcon 9 roketi ile 26 Ağustos'ta ABD'nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay İstasyonu'ndan yerel saatle 03.27'de fırlatması gerçekleştirilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN