Sri Lanka saldırısını hangi örgüt üstlendi? IŞİD mi Tamil Kaplanları mı?

Sri Lanka saldırısını hangi örgüt üstlendi? IŞİD mi Tamil Kaplanları mı?

Sri Lanka saldırısını hangi örgüt üstlendi? IŞİD mi Tamil Kaplanları mı? Sri Lanka saldırısını kim üstlendiği peş peşe gelen saldırı haberlerinden sonra merak edilmeye başlandı. Sri Lanka'da 8 saldırıda 310 kişinin hayatını kaybettiği ve yüzlerce kişinin yaralandığı açıklandı. Haberimizde Sri Lanka saldırısını yaptığı tahmin edilen iki örgüt hakkındaki detayları bulabilirsiniz.

Sri Lanka saldırısını hangi örgüt üstlendi? Sri Lanka saldırısını kim üstlendi? Terör saldırılarından sonra ülkede sokağa çıkma yasaı ilan edildi. Sri Lanka’da şimdiye kadar en az 310 kişinin hayatını kaybettiği kanlı saldırıyı hangi örgüt üstlendi?  Terör umzanları saldırıyı "IŞİD mi Tamil Kaplanları mı yaptı?" sorusunun yanıtını yorumladı. İşte Sri Lanka saldırısı ile ilgili detaylar ve saldırıyı üstlenen örgüt...

SRI LANKA SALDIRISINI KİM ÜSTLENDİ? 

Sri Lanka'da meydana gelen saldırıda gözler iki örgüte çevrildi. Bölge uzmanı analist ve gözlemcilere göre bu eylemlerin iki baş şüphelisi IŞİD ve Tamil Kaplanları. Fakat Sri Lanka'da 310 kişinin hayatını kaybettiği saldırının sorumluğunu DAEŞ (IŞİD) üstlendi.

IŞİD Mİ YAPTI?

IŞİD’e katılan Sri Lanka vatandaşlarının Suriye ve Irak’tan geri dönüp bu tür eylemler düzenleyeceğine dair endişeler bir süredir paylaşılmaktaydı.

TAMİL KAPLANLARI MI YAPTI?

Sri Lanka’da 1983’te başlayan ve 26 yıl devam eden iç savaş 100 bin civarında insanın hayatına mal olmuş, 2009 yılında Hindu ve Hıristiyan Tamil azınlığın hakları için mücadele eden Tamil Kaplanları’nın Sri Lanka ordusu tarafından yenilgiye uğratılması ile sona ermişti.

İntihar bombası eylemlerini dünyada ilk defa yaygın şekilde kullanmasıyla tanınan Tamil Kaplanları örgütü 2009‘da uğradığı yenilginin 10‘ncu yılında gerçekleşen kanlı eylemin bir diğer baş şüphelisi olarak görülüyor.

19-04/21/srilanka-saldirisi.jpg

SRI LANKA'DANELER OLDU? 

Sri Lanka’da kilise ve otellere Paskalya’da bombalı saldırılar düzenlendi. Ülkenin 3 kentinde düzenlenen 8 saldırıda yüzlerce kişi hayatını kaybederken 400 kişinin üstünde vatansaşında yaralandığı açıklandı.  

21 milyonluk bir nüfusa sahip olan Sri Lanka, Paskalya Yortusu’nu korkunç saldırılarla yaşadı. “Hint Okyanusu’nun İncisi” olarak bilinen Sri Lanka’nın başkenti Colombo, Negombo ve Batticaloa kentlerinde bulunan kiliselere ve 3 otelde bombalı saldırı yaşandı. 
 
Nüfusunun yüzde 70’i Budist olan Sri Lanka’da St. Anthony’s Kilisesi’nde yaşanan saldırı sonrasında ilk belirlemelere göre en az 138 kişinin öldüğü ve 400 kişinin de yaralandığı açıklandı. Yetkililer henüz saldırıyı kimin üstlendiğine dair bir açıklama yapmadı.

Arka arkaya saldırıları yaşayan Sri Lanka, “Hint Okyanusu’nun İncisi” olarak biliniyordu.
Kilisede yapılan ayin sırasında saldırının gerçekleştiğini açıklayan yetkililer başkent Colombo’daki lüks otellerde de çok sayıda yaralı olduğunu duyurdu. Sri Lanka hükümetinde görevli bakanlardan Harsh de Silva, “Korkunç görüntüler var. Aralarında yabancıların da olduğu çok sayıda insan yaralandı ve yaşamını yitirdi” dedi. 

10 yıl önce iç savaşı yaşayan Sri Lanka tarihindeki en büyük saldırı sonrasında Başbakan Ranil Wickremenesinghe ulusal güvenlik konseyini toplantıya çağırdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN