Sri Lanka'daki terör saldırılarını 7 intihar eylemcisi düzenledi

Sri Lanka'daki terör saldırılarını 7 intihar eylemcisi düzenledi

Sri Lanka'da Paskalya gününde kilise ve otellere düzenlenen terör saldırılarını 7 intihar eylemcisinin gerçekleştirdiği açıklandı. Saldırıları henüz üstlenen olmazken, hükumet Ulusal Tavhid Cemaati'ni sorumlu tutu. Başkent Colombo'da yeni bir sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yetkililer, yeni saldırılar olabileceği yönünde uyarı yapıyor.

Sri Lanka'da Paskalya gününde kilise ve otellere düzenlenen terör saldırılarını 7 intihar eylemcisinin gerçekleştirdiği bildirildi. Sri Lanka’yı kana bulayan ve 290 kişinin ölümüne 500 kişinin de yaralanmasına neden olan korkunç saldırı sonrasında Sri Lanka Sağlık Bakanı açıklamalarda bulundu. Sağlık bakanı Colombo’da düzenlediği basın toplantısında intihar saldırıcıların arkasında Ulusal Tevhid Cemaati’nin olduğunu duyurdu.

Adli Tıp Kurumu yetkilisi Ariyananda Welianga, dün sabah saatlerinde Kochchikade'de St. Anthony, Katana'da St. Sebastian ve Batticaloa'daki Meryem Ana Kilisesi ile başkent Kolombo'da beş yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine düzenlenen 6 bombalı saldırıyı 7 intihar bombacısının gerçekleştirdiğinin belirlendiğini açıkladı. 

7 İNTİHAR EYLEMCİSİ

Welianga, olay yerinden toplanan benden parçaları üzerinde yapılan analizlerde saldırıların intihar eylemi olduğunun anlaşıldığını belirtti.

Shangri-La otelinde iki bombacının, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerinde birer ve St. Anthony, St. Sebastian ve Meryem Ana kiliselerinde de birer canlı bombanın beden parçalarının bulunduğunu ifade eden Welinga, Kolombo'nun banliyölerindeki bir konukevi ve üst geçit yakınında meydana gelen patlamaların araştırıldığını kaydetti.  

2'NCİ KEZ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Saldırıları henüz resmen üstlenen olmazken, olayla bağlantılı oldukları şüphesiyle 24 kişi gözaltına alındı. Başkent Colombo'da da yeni bir sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasağın, yerel saatler 20.00'de başlayacağı açıklandı. Yetkililer yeni saldırılar olabileceği yönünde uyarı yapıyor.

Öte yandan saldırılar istihbarat ve güvenlik tartışmalarını da beraberinde getirdi. Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremesinghe’nin "Saldırı düzenlenebileceğini dair istihbarat vardı ancak önlem alınmadı" şeklindeki açıklaması üzerine gözler güvenlik güçlerine çevrildi.

Siyasetçiler raporların güvenlik güçleri tarafından neden görmezden gelindiğinin soruşturulması gerektiğini söyledi.

NE OLMUŞTU?

Sri Lanka’da dün sabah saatlerinde Kochchikade'de St. Anthony, Katana'da St. Sebastian ve Batticaloa'da Meryem Ana Kilisesi ile başkent Kolombo'da beş yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine saldırılar düzenlenmişti.

Bu saldırıların ardından başkent Kolombo'nun banliyösü Dehiwala'daki hayvanat bahçesi yakınında ve Kolombo'nun Dematogoda banliyösünde patlamalar meydana gelmişti. Sri Lanka polisi tarafından saldırılarda 290 kişinin hayatını kaybettiği, 500’den fazla kişinin yaralandığı açıklandı.

Saldırılarda, Türk vatandaşı mühendisler Serhan Selçuk Nariçi ve Yiğit Ali Çavuş da yaşamını yitirmişti.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN