Tacikistan'da sel: 7 kişi hayatını kaybetti

Tacikistan'da sel: 7 kişi hayatını kaybetti

Tacikistan'ın dağlık bölgelerinde etkili olan yağışlar nedeniyle meydana gelen selde 7 kişi hayatını kaybetti. Çok sayıda ev ve alt yapı zarar görürken, ekiplerin çalışmaları ise sürüyor.

Tacikistan Acil Durumlar ve Sivil Savunma Komitesi, ülkenin dağlık bölgelerinde dün meydana gelen aşırı yağışların sellere neden olduğunu açıkladı. 

Seller nedeniyle ülkenin Hatlan, Kulyab ve Hisar bölgelerinde 7 kişinin yaşamını yitirdiği belirtilen açıklamada, bu kişilerden 5'inin içinde bulundukları araçların sele kapılması sonucu öldükleri ifade edildi.

Çok sayıda ev ve altyapı inşaatının zarar gördüğü, kurtarma ekiplerinin afet bölgelerinde çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı İmamali Rahman'ın talimatıyla, doğal afetin yol açtığı zararın tespiti ve giderilmesi için Başbakan Kahir Rasulzoda başkanlığında bir hükümet komisyonu oluşturulduğu kaydedildi.

Topraklarının yüzde 93'ü dağlık bölgelerden oluşan Tacikistan'da, ilkbahar ve sonbahar aylarında meydana gelen sel ve heyelanlar can kayıplarına neden oluyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN