''ABD'de yemek masalarında tuzluk bulunmuyor''

''ABD'de yemek masalarında tuzluk bulunmuyor''

Uluslararası Gastronomi Birliği "Chaine Des Rotisseurs" Amerika temsilcisi Michael Martello, "Amerika'daki yemek masalarına tuzluk konulmuyor. Aşçılarımız, tuzu ve baharatı mutfakta dengeliyor." dedi.

Michael Martello, Amerikalı gurmelerin Edirne ziyareti sırasında gazetecilerin soruları üzerine, Amerika'da çeşitli bir yemek kültürü olduğunu söyledi. Uluslararası Gastronomi Birliği "Chaine Des Rotisseurs" Amerika temsilcisi ve gurme Martello, "Amerika'daki yemek masalarına tuzluk konulmuyor. Aşçılarımız, yemeğin tuzunu ve baharatını mutfakta dengeliyor." dedi.

15-05/16/aa_picture_20150516_5351888_web.jpgUluslararası Gastronomi Birliği "Chaine Des Rotisseurs"ün Amerika temsilciliğinden gelen 65 gurme, Edirne'de Osmanlı saray mutfağındaki yemeklerin tadına baktı./FOTOĞRAF:AA

Son yıllarda Amerikan mutfağının doğal ürünlere yöneldiğini belirten Martello, "Yemeklerimizi genellikle doğada yetişen ürünlerden yapmaya çalışıyoruz. Yemek yapımında kullanılan baharatlar da doğal ürünlerden kullanılıyor. Sağlık açısından doğru olanı yapmaya çalışıyoruz. Özellikle Amerika'daki yemek masalarına tuzluk konulmuyor. Aşçılarımız, yemeğin tuzunu ve baharatını mutfakta dengeliyor. Amerikalılar tuz kullanmıyor diyebiliriz. Bu sağlık açısından da yararlıdır" diye konuştu.

Türk aşçılara yemek tuzu tavsiyesi

Birliğin Türkiye temsilcisi ve gurme Mohammed Hammam ise Türkiye'deki restoranların çoğunda tuz bulunduğunu ve vatandaşların dilediği kadar tuz kullandığını söyledi. Aşırı tuzun sağlık açısından zararlı olduğunu aktaran Hammam, "Dünyanın birçok ülkesinde ve mutfağında yemeklerin tuzu doğal ürünlerle dengeleniyor. Türkiye'deki aşçılar bunu denemelidir" dedi.

EDİRNE/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN