Tayland'da rekor vaka! Hastaların dörtte üçü cezaevinde

Tayland'da rekor vaka! Hastaların dörtte üçü cezaevinde

Asya ülkesi Tayland'da salgının başladığı günden bu yana en yüksek vaka sayısı kaydedildi. Vaka sayısındaki önlenemez artışın nedeni ise aşırı kalabalık cezaevlerinde virüse yakalananların sayısının artması.

Johns Hopkins Üniversitesi’nin verilerine göre 111 bin 82 vaka görülen Tayland'da düşük seyreden vaka sayıları geçen ay yükselişe geçti. Daha önceki günlük rekor 13 Mayıs’ta kayda geçmişti. O gün 4 bin 887 kişiye tanı konmuştu. Bugün eklenen 25 kişiyle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ölenlerin sayısı 614’e yükseldi

VAKALARIN DÖRTTE ÜÇÜ CEZAEVİNDE

Diken'de yer alan habere göre; Tayland hükümetinin verilerine göre sekiz cezaevindeki 24 bin 437 tutuklu ve mahkuma test yapıldı. 10 bin 748 kişinin test sonucu pozitif çıktı. Durumun en kötü olduğu cezaevi, ülkenin kuzeyindeki Chiang Mai’dekiydi; buradakilerin yüzde 61’inin virüse yakalandığı tespit edildi.

'KİMSE AĞZINDA MASKEYLE YEMEK YİYEMEZ'

Yetkililer, yapacak fazla bir şey olmadığını, ‘kimsenin ağzında maskeyle yemek yiyemeyeceğini’ belirterek 12 bin doz aşı ayrıldığını, bu sayının artırılacağını, mahkumlar için karantina süresinin 21 güne çıkarıldığını söylemekle yetindi.

'BİNLERCE KİŞİ BÜYÜK RİSK ALTINDA'

İnsan Hakları İzleme Örgütü ise ülkedeki 143 hapishanede 380 bin mahkumun bulunduğunu, çoğu cezaevinin aşırı kalabalık ve binlerce kişinin hastalığa karşı korumasız, büyük risk altında olduğunu duyurdu.

Hükümet cephesinden mahkum sayısının 310 bine düşürüldüğüne dair açıklama geldi. Son günlerdeki artış öncesinde başkent Bangkok’taki restoranların açılacağı duyurulmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN