Tayvan Savunma Bakanı: Çin, Rusya'nın Ukrayna işgalinden ders aldı

Tayvan Savunma Bakanı: Çin, Rusya'nın Ukrayna işgalinden ders aldı

Yıllardır Tayvan’a yönelik tehditkar sözler ve askeri hamlelerde bulunan Çin’le ilgili konuşan Tayvan Savunma Bakanı, Çin’in Rus işgalinden ders aldığını söyledi.

Rus işgalinin Çin'in Tayvan üzerindeki askeri planları üzerindeki olası etkisi ve Pekin'in Çin toprağı olarak gördüğü adaya Çin'in nasıl saldırabileceği Taipei'deki resmi çevrelerde geniş çapta tartışılırken, Tayvan Savunma Bakanı Chiu Kuo-cheng, Çin ordusunun bir yıl önce başlayan Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden ders aldığını söyledi.

Bakan Chiu, Çin ordusunun Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden Tayvan'a yapılacak herhangi bir saldırının başarılı olması için hızlı olması gerektiğini öğrendiğini, ancak Tayvan Boğazı'nın bunu zorlaştıracağını söyledi.

‘TAYVAN BOĞAZI’NI GEÇEMEZLER’

Taipei'deki parlamento oturum aralarında gazetecilere konuşan Chiu, Çin ordusuna atıfta bulunarak, "Rusya-Ukrayna savaşı onlara büyük dersler verdi. Kesinlikle hızlı olmaya çalışacaklar" dedi ve Çin kuvvetleri hızlı bir saldırı planlasa bile, iki ülkeyi ayıran Tayvan Boğazı'nı geçmek zorunda kalacakları için adayı ani bir hareketle almaya çalışırken zorluklarla karşılaşacaklarını da ekledi.

Çinli yetkililer, Tayvan'ı kontrolü altına almak için güç kullanmaktan çekinmediklerini söylerken, ada yakınlarında neredeyse her gün askeri devriyeler düzenlemeye devam ediyor. Tayvan'ın demokratik olarak seçilmiş hükümeti, yalnızca Tayvan halkının kendi geleceğine karar verme hakkına sahip olduğunu söylüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN