Tayvan lideri ABD’yi ziyaret etmişti: Çin’den jet yaptırım

Tayvan lideri ABD’yi ziyaret etmişti: Çin’den jet yaptırım

Güney Amerika ziyaretinde ABD üzerinden geçerken Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy ile görüşen Tayvan liderinin ziyaretinin ardından Çin, Tayvanlı yetkililere yaptırım uyguladı.

Tayvan Devlet Başkanı Tsai Ing-wen'in Güney Amerika ziyaretlerini ABD üzerinden gerçekleştirirken Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy ile görüşmesinden sonra, Tayvan’ı kendi toprağı olarak gören Çin’in yaptırımları gecikmedi.

Yaptırımlar, Tayvan'ın ABD'deki fiili büyükelçisi Hsiao Bi-khim, Ronald Reagan Vakfı ve Tsai'yi New York'ta ağırlayarak kendisine ödül veren Hudson Enstitüsü'nü hedef aldı.

Çin devlet medyasının bildirdiğine göre, yaptırımlar hedeflerin ve aile üyelerinin anakara, Hong Kong ve Makao'ya girmesini yasaklıyor. Ayrıca, yatırımcıların ve hedeflerle ilgili firmaların Çin’deki kuruluşlar ve kişilerle işbirliği yapmasını yasaklıyor.

YAPTIRIMLARIN İLK PERDESİ

Geçen yıl ağustos ayında Çin, o zamanki ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan'a yaptığı ziyaretin ardından "bağımsızlık fanatikleri" olmakla suçladığı Hsiao da dahil olmak üzere yedi Tayvanlı yetkili ve milletvekiline yaptırım uygulamıştı.

‘AYRILIKÇI FAALİYETLERE PLATFORM’ SUÇLAMASI

Pekin, Tayvan'ı gerekirse zorla "yeniden birleştirilecek" Çin toprağı olarak görüyor. Tsai, Tayvan'ın egemen bir ulus olduğunu ve geleceğine halkının karar vereceğini belirtirken, Çin'in Tayvan Ofisi, ABD kurumlarını ve yöneticilerini "Tsai Ing-wen'in ayrılıkçı faaliyetlerine girişmesi için bir platform ve kolaylık sağlamakla" suçladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN