Tayvan liderinin ABD ziyaretine misilleme devam ediyor: Çin ordusundan tatbikat

Tayvan liderinin ABD ziyaretine misilleme devam ediyor: Çin ordusundan tatbikat

Tayvan lideri Tsai Ing-wen'in ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy ile görüşmesinin yankıları sürüyor. Geçtiğimiz gün, Tayvanlı yetkililere yönelik yeni yaptırımlarını duyuran Çin, bugün ada çevresinde askeri tatbikatlara başladı.

Çin ordusu, Tayvan Devlet Başkanı Tsai Ing-wen'in ABD'de Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy’yle görüşmesinin ardından Tayvan çevresinde üç gün sürecek tatbikatlara başladığını duyurdu.

42 UÇAK TAYVAN SEMALARINDA

Tsai'nin ülkesine dönmesinden 24 saat sonra, Çin Ordusu, "planlandığı gibi" Tayvan Boğazı'nda ve Tayvan'ın kuzey, güney ve doğusunda "savaşa hazır devriyeler" ve tatbikatlar düzenleyeceğini bildirdi.

Birkaç saat sonra Tayvan Savunma Bakanlığı, Tayvan'ın hava savunma bölgesinde Çin’e ait 42 savaş uçağı ve sekiz savaş gemisi tespit ettiğini ve uçaklardan 29'unun Tayvan Boğazı'ndaki fiili sınır olan orta hattı geçtiğini bildirdi.

Bakanlığın açıklamasında, "Çin son yıllarda bölgeyi taciz etmek için uçak ve gemiler göndermeye devam ederek bölgesel durumu tehdit ediyor. Başkan Tsai'nin ABD ziyaretini askeri tatbikatlar yapmak için bir bahane olarak kullanarak bölgesel barışa, istikrara ve güvenliğe ciddi şekilde zarar verdi" ifadelerine yer verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN