ABD’nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack, ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Michael Erik Kurilla ile birlikte Suriye’nin kuzeydoğusunda terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’ni (SDG) ziyaret etti. Ziyarette SDG’nin komutanı Mazlum Abdi ile de görüşme gerçekleştirildi.
Büyükelçi Barrack, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugün CENTCOM Komutanı Amiral Cooper ile kuzeydoğu Suriye’yi ziyaret ederek Mazlum Abdi ve SDF ile kapsamlı görüşmeler gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı. ABD Başkanı’nın “Suriye’ye bir şans ver” vizyonunu ileriye taşımak istediklerini belirten Barrack, “Suriye halkının barış ve refah içinde birleşmesini amaçlıyoruz” dedi.
I visited northeast Syria today with @CENTCOM Commander Admiral Cooper for substantive conversations with @MazloumAbdi and the SDF. Forward momentum for @POTUS’s vision of “give Syria a chance” by allowing Syrians to unite with all Syrians in a renewed effort for cooperative… pic.twitter.com/hCuTNNBUmm
— Ambassador Tom Barrack (@USAMBTurkiye) October 6, 2025
