Türkiye için 5 Mayıs denmişti ama... El Nino için korkutan tarih açıklandı! O gün kimse evinden çıkamayacak

Türkiye için 5 Mayıs denmişti ama... El Nino için korkutan tarih açıklandı! O gün kimse evinden çıkamayacak

Türkiye'de 5 Mayıs'tan itibaren hava sıcaklıklarının artış göstermesi öne sürülmüştü. Avrupa'dan ise 5 Mayıs'tan daha kötü bir haber geldi. Hava tahmini uzmanlarına göre, El Nino (Yaramaz çocuk) etkisiyle Türkiye de dâhil olmak üzere tüm Avrupa ülkelerinde temmuz ayının ortalarında dünyanın en sıcak günü gerçekleşebilir. Bu gün için 1 Temmuz ile 20 Temmuz tarihleri arasında işaret ediliyor.

Türkiye'de hava durumu dengesiz bir seyir izlemeye devam ediyor. Meteoroloji uzmanları, geçmiş günlerde yaptıkları değerlendirmede Türkiye'de 5 Mayıs'tan itibaren hava sıcaklıklarının yükselmeye başlayacağını belirtmişlerdi. Gerçekten de ülkemizde hava sıcaklığı 5 Mayıs'tan önce yükselmeye başladı.

SOĞUK HAVA DALGASI SON KEZ VURACAK

Türkiye'de yaz mevsimine tam olarak geçilmeden önce son bir soğuk hava dalgası daha bekleniyor. Bunun ardından artık hava sıcaklıklarının tamamen yüksek olacağı düşünülüyor. Fakat Avrupa'dan kısa bir süre önce gelen haber herkesi şoke etti.

BUGÜNE KADAR GÖRÜLMEMİŞ SICAKLIK GELİYOR

Avrupalı tahmin uzmanlarına göre, bu yıl Avrupa'da El Nino'nun etkisiyle en sıcak gün yaşanacak. Uzmanlar bu günün 1 Temmuz ile 20 Temmuz arasında meydana gelebileceğini ifade ediyorlar.

Türkiye'de de bu tarihler arasında en sıcak günün yaşanması öngörülüyor.

SICAK HAVA DALGASI VE SAĞLIK ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

Sıcak hava dalgaları, insan sağlığı üzerinde olumsuz etkilere yol açabilir. Aşırı sıcaklarda vücut ısısı dengesinin korunması zorlaşır ve bu durum sıcak çarpması, sıcak bitkinliği ve sıcak krampları gibi sağlık sorunlarına neden olabilir.

  1. Sıcak Çarpması: Aşırı sıcaklarda vücut ısısının kontrolünü kaybetmesiyle sıcak çarpması gerçekleşir. Yüksek ateş, kızarmış cilt, baş dönmesi ve bilinç kaybı gibi belirtilerle ortaya çıkar. Sıcak çarpması, tıbbi acil durum olarak değerlendirilir ve hızlı müdahale gerektirir.

  2. Sıcak Bitkinliği: Sıcak hava koşullarında vücudun sıvı ve tuz dengesinin bozulması sonucu sıcak bitkinliği yaşanabilir. Baş ağrısı, mide bulantısı, baş dönmesi ve halsizlik gibi belirtiler gösterir. Sıcak bitkinliği, vücudun sıvı ve tuz dengesinin düzeltilmesiyle çözülebilir.

  3. Sıcak Krampları: Sıcak hava koşullarında terlemeyle kaybedilen tuz ve sıvının yerine konulmaması sonucu sıcak krampları yaşanabilir. Bacaklarda ve kollarda kasılma ve ağrı şeklinde belirtiler gösterir. Sıcak krampları, tuzlu sıvı tüketimiyle çözülebilir.

SICAK HAVA DALGASIYLA BAŞA ÇIKMA ÖNERİLERİ

Dünyanın en sıcak gününün yaşanacağı öngörülen dönemde alınabilecek önlemler şunlardır:

  1. Evden dışarı çıkmamak ve mümkünse serin ortamlarda kalmak
  2. Bol sıvı tüketmek, özellikle su, meyve suyu ve bitki çayları tercih etmek
  3. Hafif ve serinletici yiyecekler tüketmek

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN