Ukrayna Hava Kuvvetleri Rus A-50 uçağını düşürdü

Ukrayna Hava Kuvvetleri Rus A-50 uçağını düşürdü

Ukrayna Hava Kuvvetleri dün akşam Azak Denizi üzerinde nadir bulunan bir Rus A-50 kontrol uçağının düşürüldüğünü bildirdi. Ukrayna Askeri İstihbarat Ajansı, düşüşün Rusya'nın askeri yeteneklerine yönelik 'bir başka ciddi darbe' olduğunu söyledi.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Mykola Oleshchuk, dün akşam Azak Denizi üzerinde nadir bulunan bir Rus A-50 kontrol uçağının düşürüldüğünü bildirdi.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre Ukrayna Askeri İstihbarat Ajansı, uçağın Hava Kuvvetleri ile ortak bir operasyon sonucunda düşürüldüğünü doğruladı. Ajans, düşüşün Rusya'nın askeri yeteneklerine yönelik 'bir başka ciddi darbe' olduğunu söyledi.

RUSYA UÇAĞIN DÜŞTÜĞÜNÜ DOĞRULADI

Rus devlet haber ajansı RIA Novosti, dakikalar sonra "Krasnodar Krai'nin Kanevskoy Bölgesi'nde kimliği belirsiz bir uçağın düştüğünü" bildirdi. RIA Novosti'den gelen ikinci bir raporda, bölgede iki uçağın düştüğü ve bunun kaza mahallinde büyük bir yangının çıkmasına neden olduğu belirtildi.

Kanevskoy Bölgesi, Azak Denizi kıyısında, Ukrayna'nın ön hattından 200 kilometre uzakta yer almaktadır.

Yetkililer, daha sonra uçağın Kanevskoy İlçesi'nin yaklaşık 50 kilometre kuzeyinde bulunan ve Rus askeri havaalanına ev sahipliği yapan Yeysk kenti yakınlarında düşürüldüğünü söyledi.

Ajansa göre uçak, Sovyet yapımı jetin modernize edilmiş bir versiyonuydu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN