UNICEF'ten kritik rapor: Çocuk yoksulluğunda Türkiye ikinci sırada

UNICEF'ten kritik rapor: Çocuk yoksulluğunda Türkiye ikinci sırada

UNICEF'in “Zenginliğin Ortasında Çocuk Yoksulluğu” araştırmasına göre; Türkiye, çocuk yoksulluğunda AB ve OECD ülkeleri arasında ikinci sırada yer alıyor. Öte yandan raporda, 2014-2021 yılları arasında Türkiye’deki çocuk yoksulluğu oranının artış gösterdiği tespiti de yer aldı.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’nun (UNICEF) 39 ülkede yaptığı “Zenginliğin Ortasında Çocuk Yoksulluğu” araştırmasına göre, dünyada refah içinde olan zengin ülkelerdeki her beş çocuktan biri yoksulluk içinde yaşıyor.

Türkiye ise çocuk yoksulluğunda AB ve OECD ülkeleri arasında Kolombiya’dan sonra ikinci sırada yer aldı. Çocuk yoksulluğunun gelirle tanımlanmadığı belirtilen raporda, yeterince ısı ve beslenmenin olmadığı ve yeni elbiseye ulaşılamadığı durumların yoksulluk anlamına geldiği ifade edildi. Raporda, dünyanın en zengin ülkelerinden bazılarında çocuk yoksulluğunda keskin artışlar yaşandığı kaydedildi. Yoksul bir bölgede doğan çocuğun yaşamının, zengin bir ülkede doğan çocuğa göre 8-9 yıl daha kısa olduğu vurgulandı.

EN DÜŞÜK ORAN DANİMARKA'DA

Cumhuriyet'in haberine göre; çocuk yoksulluğu oranının en düşük olduğu ülke, çocukların yüzde 9.9’unun yoksul olduğu Danimarka oldu. Çocuk yoksulluğunu azaltmada en büyük başarıyı gösteren ülkeler arasında en üst sırada Slovenya, Polonya ve Letonya yer alırken sıralamanın son sıralarında Türkiye, Fransa, İngiltere ve Kolombiya yer aldı. Araştırmada Bulgaristan, Kolombiya, İtalya, Meksika, Romanya, İspanya ve ABD’de her dört çocuktan birinin yoksul yaşadığı tespit edildi.

Raporda bazı ülkelerin nakdi yardımlarını artırmayı tercih ederken bazılarının ise azalttığı belirtildi. Yunanistan, Japonya, Kore, Polonya ve Türkiye’de “dikkat çekici” çabalar sarf edildiği vurgulandı. Nakdi yardımların artırılması ise yoksulluğu azaltmadı. Raporda yer alan verilere göre 2014-2021 yılları arasında Türkiye’deki çocuk yoksulluğu oranı arttı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN