Yavru kedi, dünyanın kâbusu oldu! Milyonlarca insan ölüm tehlikesiyle karşı karşıya... Böylesi hiç görülmedi

Yavru kedi, dünyanın kâbusu oldu! Milyonlarca insan ölüm tehlikesiyle karşı karşıya... Böylesi hiç görülmedi

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve ABD li bir çiftin kabusu haline dönen kedi vakası hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Küçük yavru kedi resmen dünyanın kabusu oldu! Şimdiye kadar böyle bir şeyle karşılaşılmamışken, milyonlarca insan resmen ölüm tehlikesiyle karşı karşıya…

ABD'li bir çiftin sokakta bulup sahiplendiği yavru kedi öldükten sonra tüm ülkeyi resmen paniğe sürükledi. Sonuç Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) hayvandaki virüsün kontrol altına alınamaması halinde 7 milyon kişiyi etkileyebileceğini belirtiyor. Hal böyle olunca milyonlarca insan ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

ABD'nin Nebraska eyaletinde yaşayan bir çift, sevimli bir kedi yavrusu bulduktan sonra beklenmedik bir kuduz alarmı ile karşı karşıya kaldı. Stanley adındaki siyah beyaz yavru kedinin beklenmedik bir kuduz türüne sahip olduğu tespit edildi, bu da bölgede uzun süredir görülmeyen bir durumu ortaya çıkardı.

ABD basınında yer alan habere göre; Madeline ve Rich Wahl çifti, garajlarının girişinde buldukları Stanley'yi sahiplendikten sonra, kedide bir gariplik fark ettiler. Veteriner ziyaretinin ardından yapılan testler, Stanley'nin daha önce tespit edilmemiş bir rakun kuduzu türüne sahip olduğunu gösterdi. Bu durum, uzmanları endişelendirdi ve hastalığın kontrolsüz bir şekilde yayılma potansiyeli olduğunu gösterdi.

yeni-proje-1-003.jpg

BÖLGEDEKİ HAYVANLAR AŞILANIYOR

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), Stanley ile temas eden kişileri belirlemek ve önlemler almak adına geniş bir acil müdahale başlattı. 10 kişiye kuduz aşısı uygulandı ve bölgedeki diğer hayvanlar için aşılamalar gerçekleştirildi. Sağlık yetkilileri, hastalığın kontrol altına alınmaması durumunda çevre eyaletleri etkileyebilecek bir potansiyel taşıdığını vurguladı.

Kuduza yakalanan hayvanlar genellikle agresifleşebilir veya aşırı saldırganlık gösterebilir. İnsanlarda ise belirtiler arasında ateş, baş ağrısı, aşırı tükürük salgısı, kas spazmları ve zihinsel karışıklık bulunur. Bu nedenle, Stanley ile temas edenlerin acilen sağlık kuruluşlarına başvurması gerekmektedir.

DÜNYA TETİKTE

Durum, bölgede kuduz teşhisi konulan ilk kedi olması ve salgının yayılma potansiyeli nedeniyle endişe yaratmaktadır. Sağlık yetkilileri, halkı dikkatli olmaya ve evcil hayvanlarını düzenli olarak kontrol etmeye çağırırken. Hastalığın dünya geneline yayılması da uzmanların bir diğer endişesi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN